Venter storinnrykk på kinopremiere

Børge Holm-Wennberg ser fram til å arbeide under morgendagens premiere på Løvenes konge.   Foto: Victoria Skjemstad

Kultur

Onsdag 17. juli er det duket til premiere på den nye versjonen av Disney-klassikeren Løvenes konge. På Kimen kino kan du se filmen på lerretet hele åtte ganger i løpet av dagen. De skal ha tre visninger på norsk og fem visninger på originalspråket engelsk.

– Vi forventer mye folk, og vi har allerede solgt cirka 450 billetter til morgendagens visninger, forteller Børge Holm-Wennberg som jobber på kinoen.

Han skal også jobbe på premieredagen.

Utkledninger og aktiviteter

Kimen kino kan by på familieaktiviteter i forkant av forestillingene på premieredagen. Melissa Isaksen fra Trondheim Kino har vært med på å planlegge hva som skal skje på de to kinoene. Hun kan fortelle at de ansatte vil kle seg ut, og at det blir aktiviteter for hele familien.

– Vi oppfordrer også publikum til å kle seg ut til på dagen, sier Isaksen.

Filmen er en nyinnspilling av Disney-klassikeren med samme navn fra 1994. Filmen handler om den unge løven Simba som finner sin plass i «livets sirkel»

Økt kinobesøk

Å gå på kino har tydelig vært populært i det dårlige trønderværet. Holm-Wennberg forteller at det i juni var en økning i antall besøkende på 11 prosent, sammenlignet med samme tidspunkt i fjor.

– Den mest populære filmen i juni var kjæledyrenes hemmelige liv 2, sier han.