Lokale produsenter samarbeider på stor matfestival

Du kan komme å få både forrett, hovedrett og dessert på AUK sin stand under Trøndersk Matfestival.   Foto: auksmak.no

Kultur

I telt B finner man for tredje gang AUK-smaker fra stjørdalsføret når Norges ledende lokalmatfestival arrangeres i hjertet av Trondheim torsdag 1. august til lørdag 3. august.

– Vi har masse sitteplasser. Du kan komme og få både forrett, hovedrett og dessert på AUK sin stand, sier daglig leder ved Ersgard gård, Grete Sørebø.

– Gleder oss

Trøndersk Matfestival er årets høydepunkt i Matriket Midt, med 170 utstillere, 200.000 besøkende og en helt unik stemning.

– Vi gleder oss veldig og håper å se mange stjørdalinger som kommer og besøker oss, sier Sørebø.

AUK består i dag av 15 mat- og drikkeprodusenter og serveringssteder i Stjørdal og Meråker, som sammen kan dekke et bord fullt av særegne og lokale smaker.

– Kafébiten stiller Hjelseng, Langøra og Eidum gårdsbakeri med, mens Teveltunet og Ersgard har restaurantbiten. Veiseth bringebær fra Stjørdal, Kirkebyfjellet konferansesenter, Meråker Kjøtt og Fornes gård er i butikkbiten. Men vi samarbeider og har felles kasse, sier Sørebø.

Ordførere på besøk

Ordfører i Meråker, Kari Anita Furunes, forventes å dukke opp på torsdag, mens ordfører i Stjørdal, Ivar Vigdenes, kommer på fredag.

– Det er viktig for merkevarebygginga for hele dalføret, sier Sørebø.

Festivalen, som arrangeres av Oi! Trøndersk Mat og Drikke, ble første gang arrangert i 2005 og har siden vokst til å bli landets største lokalmatfestival.