Stjørdalsdame nominert til gjev filmpris

Sentrale personer fra filmen Blindsone. Fra venstre: Anders Baasmo Christiansen, Elisabeth Kvithyll, Tuva Novotny og Pia Tjelta. Bildet er tatt under filmfestivalen i Haugesund i fjor. 

Kultur

Elisabeth Kvithyll (29) er som regissør av filmen «Blindsone» nominert til Nordisk Råds filmpris.

Filmen er årets norske kandidat til Nordisk råds filmpris. Filmens produsent er lånkbyggen Elisabeth Kvithyll.

Nominasjonen kom tirsdag under filmfestivalen i Haugesund og Nordisk råds filmpris deles likt mellom regissør, produsent og manusforfatter og er på i overkant av 450.000 norske kroner.

Mye heder

Blindsone har høstet heder i forbindelse med flere filmfestivaler tidligere, og var blant annet en av tre norske kandidater til å bli nominert til en Oscar-pris.

- Jeg må bare si at det er en ære å bli nominert, jeg kan ikke si noe annet. Dette er jo en prestisjefylt pris for de beste filmene i Norden fra året som er gått. Det at «Blindsone» er nominert, en film med stor fallhøyde teknisk fordi den er filmet i «one take», det er helt fantastisk, sier Elisabeth Kvithyll til Adresseavisen.


Aktuell med ny norsk storfilm:

– Ikke bekvem med å gå på rød løper...

...men det må produsent Elisabeth Kvithyll (32) venne seg til etter suksessen med Blindsone.

 

Nordisk kultursamarbeid

Målet med prisen er blant annet å styrke det nordiske kulturfellesskapet. Premiepengene blir fordelt likt mellom manusforfatter, regissør og produsent, noe som understreker at film er en kunstart der samarbeidet mellom disse profesjonene er av høy betydning, skriver Kulturmeglerne i en pressemelding.

Prisen offentliggjøres tirsdag 29. oktober under Nordisk råds sesjon i Stockholm.