Eventyrstien med egen emneknagg

Mette Stene Ertsgaard (fra venstre), Joachim Engan og Astrid Vikaune begtnner å ha alt på plass til årets Eventyrsti i Monsberga.   Foto: Bjørn Fuldseth

Kultur

Med egen emneknagg og snapchatfilter håper arrangøren at det skal deles tusenvis av minner fra arrangementet i Monsberga på sosiale medier.

– Vi har fått vår egen emneknagg som er #eventyrstienstjørda og vi har fått lagd et eget snapchatfilter til arrangementet. Det blir til og med etablert egne selfie-steder i Monsberga, så vi håper på massiv deling av bilder, sier Mette Stene Ertsgaard i Stjørdal kulturskole.


Eventyrstien avlyses på grunn av været

Regnvær setter en stopper for Stjørdals største kulturarrangement.

 

Eventyr

Årets tema for Eventyrstien, som arrangeres i samarbeid mellom Stjørdal kulturskole og Selbu kulturskole, er «All verdens eventyr».

– Det er et vidt og omfattende tema. Vi er tidlig i semestret, så vi legger ikke noe press på deltakerne om at temaet må følges slavisk. Dessuten er det sånn at dette er et tema som gir god rom for tolkning, sier Joachim Engan, som er kulturkonsulent i Stjørdal kommune.

Etter at fjorårets arrangement ble avlyst på grunn av vær og vind, er det mange av aktørene som gleder seg spesielt mye til årets Eventyrsti.

– Avlysningen i fjor kom tett opp mot arrangementet. Da hadde allerede de rundt 100 aktørene både øvd og gjort seg klare til forestillingen. For dem blir det sikkert ekstra stas å endelig å opptre på årets arrangement.


Gjenopplev Eventyrstien i levende bilder

Her kan du se hva filmteamet fanget opp av magiske øyeblikk da 4000 gjestet Monsberg i høst.

 

Stor variasjon

I tillegg til elever fra de to kulturskolene er også i år Opera Trøndelag, elever fra Ole Vig, biblioteket og folk fra kulturtilbudet på Lokstallen med som aktører.

– Vi har også i år fått med oss et par proffe aktører. De skal bidra med en vandrende forestilling, som skal aktivisere barna. Det er en av tingene som er fint med alle forestillingene på Monsberga. Det er en fin miks av faste innslag på faste steder, og innslag som vandrer rundt på området, sier Ertsgaard.

Arrangørene frister også med et par overraskelser til årets Eventyrsti, men hva det er vil de ikke ut med.

– Det eneste vi kan si er at det vil lønne seg mer enn noen gang å være på hele arrangementet. I alle fall både klokken 19.00 og 20.00. For da kommer det overraskelser, sier Mette Stene Ertsgsaard.

Eventyrstien arrangeres torsdag 19. september.


– Vi har plass til 5000 i Monsberga

Eventyrstien i Monsberga er en stadig økende suksess. Prosjektleder Joachim Engan tror ikke taket er nådd ennå.