Musikkelever byr på musikkfyrverkeri

Snille Gutter 2020 inviterer til konsert. Bakerste rekke fra venstre Haakon Ertsgaard, trompet, Jonas Gundersen, gitar, Didrik Sollihaug, gitar, Espen Lange, bass og trommer, Torbjørn Säll, keyboard og William Jensen, sang. Fremste rekke fra venstre Bjørnar Reitan, bass/trommer og Kristoffer Aaslid Osen, saksofon.  Foto: Privat

Kultur

Elever fra musikklinja ved Ole Vig videregående skole i Stjørdalarrangerer konsert for å finansiere russetiden.

Haakon Erstgaard forteller at de rigger opp utstyret i Lokstallen i Stjørdal torsdag 24. oktober. Han er PR-ansvarlig og trompetist i bandet for russegruppa som kaller seg Snille Gutter 2020.

- Dette er en konsert med elever som går det tredje og siste året på musikklinja. Vi har en russegruppe og ville gjøre noe annet enn å arrangere fest. Det har vært vanlig å arrangere fester, men vi tenkte at når vi var en gruppe med elever fra musikklinja var det like naturlig å arrangere en konsert, sier Ertsgaard.


 

14 låter

- Vi har 14 låter og det er lagt inn en pause. Vi anslår at konserten varer halvannen time. Det blir et variert repertoar. Vi spiller jazz, rock, progrock og litt klassisk. Mesteparten av repertoaret er tatt fra høstkonserten fra skolen som ble arrangert i begynnelsen av oktober. Dette er musikk som passer for både unge og voksne, sier trompetisten i gruppa.


 

Lover god stemning

Russegruppa har allerede kjøpt en russebil, en Ford Transit. Og betalt det første avdraget. Nå håper de at det fylles opp med folk i salen i Lokstallen.

- Vi satser på at det kommer litt folk, sier Ertsgaard som lover god stemning til de som kommer.

Har dere gjort noen annet for å finansiere russetida?

- Ja, vi har hatt maleoppdrag og hjulpet til på forskjellige festivaler, sier Haakon Ertsgaard i russegruppa Snille Gutter 2020.