- Denne dansen handler om at kloden vår er syk

Kultur

Det sa Elin Langseth Lundberg etter juleavslutningen til Sveberg danseklubb i Bruket kulturhus.

Skal man dømme etter innlevelse og danseglede er det mange med ekstra hjerte for dans også blant de yngste jazz- og Hip Hop-danserne.

Tvillingene Elin og Maja Langseth Lundberg (7) og Isak Haagenstad (7) elsker å danse og slo gladelig av en danseprat med Bladet i pausen.


 

Viktig å smile

Hvordan er det å vise seg frem til så mange?

– Første gangen vi var på, så var det litt skummelt da. Men da vi kom litt sånn midt i dansen så skjønte vi at det ikke var noe skummelt, så vi bare hang oss med vi, forteller Maja. 

– Jeg bare hang meg med jeg også. Det var jo bare artig. Det er jo litt skummelt, men det går jo bra, oppsummerer Isak. 

– De sier vi skal smile da. Og så må vi nå det. Da blir det litt fliring også inni oss, når vi begynner å se på alle som ser på oss, røper Elin. 

De tre kommer fra Hommelvik og er venner også på fritida.

Syk klode

– Nå holder vi tre på å skrive en sang. Sangen heter Den gylne venn, for den handler om at alle bør ha en venn. Det er viktig på dans og, for da føler man seg litt sånn trygg, sier Elin. 

– Jeg og Maja ble født til å holde på med dans vi, konstaterer hun ivrig. 

– Vi forteller historie med dansen, fortsetter hun og forklarer:

– Den dansen vi skal ha nå handler som at kloden er litt sånn syk da, fordi vi kaster mye søppel i naturen. Det er gøy fordi sangen forteller historien som vi danser med. 

Ikke så farlig

Et lite feiltrinn underveis er de heller ikke så redde for. 

– Da er det bare å gjøre det riktig neste gang, da, sier Isak. 

– Hvis du gjør en feil da- jeg gjorde jo det i sted. Da prøver jeg å gjøre feilen kul. De i salen vet jo ikke hvordan dansen er egentlig! De tror jo det skal være sånn, sier Maja lurt.

Danseklubben prøvde å kutte ned på oppvisningene, men da ble det protester. 

– Showene er veldig viktige. Vi prøvde å kutte ut vårshowet, men det var uaktuelt for de elsker å vise seg frem. Det er showene vi jobber frem mot.  Det er en viktig del av opplegget egentlig. Det er kjempeviktig for barn å bli sett. 

Det sier Tommy Sagmyr, leder i Sveberg danseklubb. Lørdag holdt klubben juleavslutning for familie og kjente i Bruket kulturhus med to forestillinger- begge med smekkfull sal.


Snart klart for nyttårskonsert og pristildeling

Etterlyser ildsjeler og talenter

 

I vekst

– Vi har egentlig vokst over det vi har kapasitet til, så målet vårt nå er å opprettholde kvaliteten og ikke gå for at det blir for mange. Vi er heldige og har tilgang på gode instruktører både gjennom en avtale med NTNUI, men samtidig med at vi har utdannet våre egne. Nivået hever seg år for år, stadfester Tommy. 

Danseglede

Forestilling nummer to for dagen ble et råtøft danseshow med fargerike og morsomme kostymer, fengende musikk og kreativ og moderne koreografi. Tema for kvelden var musikk fra Eurovision og Melodi Grand Prix junior. Showet favnet fra de yngste og opp til showpartiene; litt eldre dansere som har det Tommy betegner som “et ekstra hjerte for dans”.