Jonne & Dæm spilte for Frivilligsentralen. Se konserten i opptak

Kultur

Det har blitt en tradisjon at Jonne & Dæm har konsert på selveste påskeaften. Stedet har vært kapellet i Stugudal i Tydal. Men med dagens situasjon var det uaktuelt i år. Men det betyr ikke at det ikke blir konsert.

- Vi snakket tidlig om å gjøre noe på påskeaften, og da kom vi fram til en livekonsert på nett var noe vi burde gjøre. Vi rigger oss til i lokalene i Søndre Kulturhjørne og holder den avstanden vi trenger i disse smittetider, sier Jon Uthus, frontfigur i bandet.

Etter tur og før middag

Konserten starter klokka 17 og varer en times tid. Og tidspunktet er ikke tilfeldig.

- Vi spiller for folket etter at de har vært på tur og før de setter seg til middagsbordet. Akkurat slik vi har gjort det i Stugudal når vi har holdt konsert der. Så da rekker vi mange forskjellige ting i løpet av påskeaften, fortsetter Uthus.Uthus kan fortelle at de også vil presentere en ny sommerlåt i løpet av konserten.

- Sommeren kommer uansett hvordan dette blir framover, sier Uthus.

Spiller for Frivilligsentralen

Mange av artistene og bandene som har opptrådt med direktekonserter på nett i koronatida, har etablert frivillig vipps som en alternativ inngangsbillett. Det gjør også Uthus og hans musikervenner. Men pengene skal de ikke ha selv. De skal i sin helhet gå til Frivilligsentralen.

- Frivilligsentralen gjør en viktig jobb og derfor ønsker vi å gi eventuelle inntekter til dem, sier Uthus.

Det setter Siri Bones i Frivilligsentralen veldig stor pris på.


Lager intimkonsert i storsalen

Jonne & Dæm og TrondheimSolistene akkompagneres av lokal mat og drikke på sin neste konsert.


- Dette betyr veldig mye for oss, og er en kjempehyggelig gest fra Jonne & Dæm. Det kommer godt med, så lenge vi er avhengig av tilskudd og donasjoner for å få gjort nytte for oss, sier daglig leder ved Frivilligsentralen, Siri Bones.

Hun forteller at de har veldig mye å gjøre, selv om sentralen er stengt på grunn av koronaviruset.

- Vi har vært nødt til å tenke litt annerledes enn før, men vi har mange oppgaver. Det kan være matutdeling, hjemkjøring av varer og mye annet. Og alle bidrag fører til at vi kan få gjort enda mer, sier Bones.

- Hvordan er det i påska?

- Vi har som sagt stengt på sentralen, men vi har vakttelefon og prøver å trå til der det trengs, avslutter Siri Bones.

Jonne & Dæm er klar for å spille på Søndre Kulturhjørne klokka 17 påskeaften.  Foto: Einar Hugnes