– Merkelig å spille uten publikum i salen

Kultur

De lever av latter, men det blir det lite av under koronastengingen. Men torsdag trør trioen Kveli, Rånes, Bremseth til på nytt, nok en gang på nett.

Alle som driver med kulturformidling, har vanskelige tider. Det gjelder også humorgjengen Kveli, Rånes Bremseth.

– Har god tid til å være rørlegger akkurat nå, for å si det slik, sier Harald Morten Bremseth.

DIREKTE NÅ | Se Kveli, Rånes, Bremseth i videovinduet øverst i saken!Skulle vært på turné

Egentlig skulle gjengen være helt på tampen av lengre turné, som totalt skulle innholde 30 forestillinger med deres nye show.

– Alt er utsatt til høsten, og jeg håper at ting er tilbake til normalen da, sier Bremseth.

Totalt skal gjengen spille 60 forestillinger i år.– Det ligger an til en travel høst for oss, og for alle dem skal være publikum på forestillinger, konserter og andre ting.

Nå øver gjengen via facetime, og de har nok både nye figurer og nytt materiale klart til senere sprell.

Ny digital forestilling

Tidligere i vinter gikk trioen på scenen i Olavshallen og spilte en forestilling uten publikum og for publisering via nettet. Dette ble en formidabel suksess, og torsdag gjentar de dette.

Musikkvideo Kveli Rånes Bremseth

– Vi gleder oss til å spille igjen, men det er merkelig å spille uten publikum i salen. Humor handler mye om timing, og det er vanskeligere når du opptrer uten respons. Men vi setter ned tempoet litt, uten at det blir tregt, og da funker det. Totalt var det 6000 personer som var innom streamen ved forrige anledning, og så håper vi på minst like stor oppslutning nå, sier Bremseth, som forteller at det har dukket opp noen nye figurer gjennom disse forestillingene som helt sikkert vil bli med i trioens videre arbeid.

Forestillingen starter 20.00 og den kan du se her på bladet.no.

Harald Morten Bremseth, Arnt Egil Rånes og Sigmund Kveli er klar med nye sprell på bladet.no torsdag kveld kl. 20.00.  Foto: Bjørn Fuldseth