Ny musikkvideo: – Dette er en 17. mai som småbarnsforeldre har drømt om

Kultur

Mennene i Langåsen høytids- og merkedagssangforening har ikke for vane å gjøre ting likt andre musikalske grupper, og i dag slipper de en annerledes musikkvideo om et høyst dagsaktuelt tema.

– Mange artister lider av brakkesyke for tiden. Budskapet for mange er å spre trøst og omtanke i ei vanskelig tid. Det gjør de ved å holde konserter som for det meste består av tom glaning i et mobilkamera og speilvendte meldinger om frivillig betaling til et vippsnummer skrevet på baksiden av tomme pizzaesker, skriver de musikalske guttene i en pressemelding.

Kommer det noe godt ut av det?

Ja, det er sikkert noen der ute som begynner å bli lei. Men er det egentlig så ille? Finnes det noe i denne situasjonen som kan oppleves som godt og befriende? Gutta i Langåsen høytids- og merkedagssangforeing tror det.

– I år får småbarnsforeldre noe de har drømt om, men ikke turt å si høyt til andre enn seg selv: en rolig 17. mai-feiring. Alene. Ingen endeløs gassballongkø. Ingen sukkerspinnklissete barnefingre på den arvede bunadsskjorta. Èn rolig dag i hagen. Å kunne bestemme musikken selv. Å kunne se på at barna leke vanlige leker. Å kunne drømme videre: kan jeg gjøre dette neste år også?, skriver de videre.

Feire 17. mai i hagen

Nå har de trommet sine kreative evner og laget både sang og musikkvideo om nasjonaldagen, som i år blir annerledes enn alt det vi har opplevd tidligere.

– «17. mai i hagen» er en sang som handler om nettopp dette. Komponert og spilt inn uten det klamme Covid-19-teppet hengende over en ellers kreativ hjerne. Det er kun fokus på realiteten: i år skal vi feire 17. mai i hagen!

Denne gangen har Langåsen høytids- og merkedagssangforening vært så heldige og fått med seg stjernekoret Vika Voices til å synge med. Og sammen ønsker de å invitere hele Norge med på å synge av full hals:

– I år ska vi feir 17. mai i hagen! Helt alein! Ingen korps, bare heavyrock i hagen!