Hedrer Ole Vig med musikkvideo på nasjonaldagen

Kultur

Det som startet som en drodling om hvordan man skulle få til musikk i Elvran på 17. mai utviklet seg fort til å bli noe større. Nå tar lederen i Stjørdal Musikkråd, Lillian Balsvik, initiativ til å lage en musikkvideo med korps og kor av «Blant alle lande» der teksten er skrevet av stjørdalingen og folkeopplyseren Ole Vig, og der alle inviteres til å delta.

– Vi visste ingenting på det tidspunktet dette startet om hvordan feiringen av 17. mai ville bli. Men som den gjengen av urutinerte musikere som vi var, måtte vi i tilfelle ha noe lett å spille. Jeg hadde hørt at «Blant alle lande» eller «Nordmannssang», som den egentlig heter, var blant de letteste. Så gjaldt det bare å finne noter til den, sier Lillian Balsvik, som er ovakleiving og leder av Stjørdal Musikkråd.

Nytt arrangement

Det hele utartet seg da hun tok kontakt med korpsforumet for å skaffe notene. Hun ble etterhvert ledet videre til Norges Musikkforlag, som sitter på rettighetene til korpsarrangementet.– Omtrent samtidig med dette hadde jeg forespurt Torstein Fosmo fra Hommelvik og å arrangere sangen for kor på nytt. Dette arrangementet presenterte vi for musikkforlaget, og det hele endte med at de ville gi ut dette arrangementet og gjøre det tilgjengelig for hele landet, sier Balsvik.

Lansering

Den ferdige videoen blir lansert på flere digitale plattformer, blant annet på bladet.no, klokken 07.00 på nasjonaldagen.

– Jeg har fått en liten smugkikk på videoen, og det ser veldig bra ut, sier Lillian Balsvik.