Gudstjeneste ute i det fri: – Blir berørt på en spesiell måte

Sogneprest Ingrid B. Kunzendorf.  Foto: Privat

Kultur

Lørdag er det duket for den årlige pilegrimsgudstjenesten i Mariakirken.

I år er ti vandrere som går fra Tydal, via Selbu og Malvik, før de går inn mot Nidarosdomen. Hele vandringen tar vanligvis rundt åtte-ni dager, og vandrerne skal være fremme 28. juli.

– Jeg synes alltid det er fint å komme opp hit til Mostadmark. I forbindelse med gudstjenesten vil det være et lite innslag fra Malvik Sittedans, så får vi alle beveget oss litt. I tillegg blir det både musikk og kaffe, forklarer sogneprest Ingrid B. Kunzendorf.Under åpen himmel

Kunzendorf forteller at væremelding ser lovende ut foreløpig. Hvis været blir veldig dårlig flytter de gudstjenesten inn i kapellet.

Bordene og benkene på området er det Malvik Rotary som har ansvar for. Kunzendorf understreker at hun er veldig takknemlig for jobben din gjør med å holde stedet vedlike.

– Det er veldig flott å være ute i guds fire natur. Fuglene hiver seg med i sangen vår. Når det er stille kan du høre susing i trærne. Jeg tror det er kombinasjonen mellom naturen og kilden til guds ord som er så god, forklarer hun.

Derfor tror hun at man kan bli berørt på en spesiell måte under en friluftsgudstjeneste. Samt at noen kanskje klarer å slappe av mer når de er utendørs.Vandringens mening

– Det er flere forskjellige grunner til at man velger å sette av tid til en vandring. Jeg tror mange kjenner på at de klarer å roe ned under en sånn vandring. Livet blir litt enklere på den måten at man bare er opptatt av målet. Hele vandringen i seg selv handler derfor om opplevelsen og det å komme fram til et hellig mål, mener Kunzendorf.

Hun avslutter med å legge til at hun håper så mange som mulig tar turen opp til Mostadmark for gudstjeneste.