Leo Ajkic fikk Ole Vig-prisen under prisutdelingen i Kimen torsdag kveld.

- 36 ganger har Ole Vig -prisen blitt delt ut i Stjørdal, og denne gangen kom vi ikke utenom den kjente TV-personligheten Leo Ajkic, som har gjort en ekstra kulturell innsats i Ole Vigs ånd det siste året. Hans fokus på og innsats for unge med minoritetsbakgrunn, og TV-serien FLUKT som har gått på NRK1 ville gjort Ole Vig stolt, sa Robert Michael Mulelid (Krf) da han begrunnet valget av prisvinneren 2017.

Deltok på video

Leo Ajkic som jobber med TV-produksjoner som berører sitt publikum, kunne ikke selv være tilstede, men deltok på video fra USA, hvor han takket for prisen og håpet å komme til Stjørdal en annen gang.

- For oss er dette en festkveld. Vi er så stolte av at Leo fikk Ole Vig-prisen. Han vet hva det vil si å være på flukt fra krig, og har stor evne til formidling på TV, sier Elvira Sisic, Jesenko Canovic,  Almira Canovic, Mersiha Sehiè og Ramiza Spago som bor i Stjørdal/Trondheim og kommer fra Mostar og Sarajevo i Bosnia. De var med og feiret med kake og sprudlevann under prisutdelingen torsdag kveld.

Blues in Hell fikk kulturprisen

- Blues in Hell er en av Stjørdals mest kjente kulturelle fyrtårn, og feiret i 2016 sitt 25 årsjubileum som festival. Blues in Hell har virkelig satt Hell på det musikalske verdenskartet, og ble av bransje og publikum kåret til en av de beste bluesfestivalene i Norge i 2010, sa Tommy Reinås da han introduserte den høythengende kulturprisen som i år gikk til Blues in Hell.

- Det legges hvert år ned en vanvittig dugnadsinnsats for festivalen vår. Blues in Hell fikk i 2013 kulturpris fra Fylkeskommunen, men det varmer enda mer å bli satt pris på av våre egne, sa styreleder for festivalen Jon Uthus, som uttrykte stor takknemlighet for å motta den flotte prisen fra Stjørdal kommune.

Arne Moksnes fikk Miljøprisen

Moksnes er en miljø- og naturvernveteran som har jobbet med naturvern i 50 år.

- Moksnes har deltatt i miljøkampen fra 1970-tallets motstand mot vassdragsutbygging til dagens kampsaker med planene om storstilt vindkraftutbygging flere steder. Arne Moksnes la ned et stort arbeid for varig vern av Forravassdraget, og er fortsatt aktiv i vernet av viktige naturområder, sa leder i komiteen for kultur og miljø, Tommy Reinås under prisutdelingen.

Ordfører Ivar Vigdenes var med på å overrekke prisene, som besto av et flott kunstverk, et diplom og et mangesifret beløp til hver prisvinner. Dr. Bekken spilte blues og ragtime, og Joakim Engan spilte og sang Rotmo`s «Vømmøldals siste vår». I tillegg deltok hip-hop gruppa Urban genetics med fengende dans.