Barn & blues er et samarbeidsprosjekt mellom Blues in Hell, Stjørdal kunstforening og tre av barnehagene i Stjørdal, som en del av Frivillighetens år 2022.

Midtheim barnehage, Sandskogan barnehage og Menighetsbarnehagen ble invitert til å male blå barnekunst mens de lyttet til bluesmusikk i Kimenparken torsdag.

Haba Haba blues

Etter hvert dukket også Jon Uthus opp med gitaren sin. Han er en av mange i bluescrewet til helgas store arrangement. I Kimenparken fikk han hjelp til å synge bluesversjoner av blant annet «Bæ Bæ Lille Lam» og Lillebjørn Nilsens «Haba Haba» av alle barnehagebarna.

– Etterpå har vi spillelister med blueslåter som Halsen ungdomsskole skal spille over høyttalerne for barna mens de er her, forteller Kari Moe i Stjørdal kunstforening, som bisto med maleplater, pensler og maling.

Jon Uthus fikk hjelp til å synge bluesversjoner av blant annet Bæ Bæ Lille Lam og Haba Haba av barnehagebarna som malte kunst til åpningen av Blues in Hell. Foto: Runar Vollan

Skal henge på galleriet

Til den blå kunstmalinga, som foregikk på bakkeplan, hadde barnehagene sørget for å ta med maleforklær selv. Her måtte det litt «arbeidsklær» til. De som ble med var ungene på seksårsavdelingene.

– Vi maler kunst til bluesen og så skal kunsten henge inne på galleriet i Kimen kulturhus denne helga, forklarer Anne Britt Ringen fra Menighetsbarnehagen.

– Kommer akkurat fra bluesmusikk i barnehagen, så vi har det i kroppen, røper Linn Ludvigsen fra Midtheim barnehage.

– Barna er godt i gang og har visst funnet klangen allerede, sier kunstansvarlige til Blues in Hell, Trine Mette Uthus og Gry Aspaas. Foto: Runar Vollan

Årets blueskunstner

Kunstansvarlige til Blues in Hell er Trine Mette Uthus og Gry Aspaas, som kvelden før rigga klar utstillinga på Scandic Hell av årets blueskunstner, Rita Lier. Da de ble spurt av Stjørdal kunstforening om de ville være med på samarbeidet i Kimenparken, takket de selvsagt ja.

– Vi skal spille litt musikk for barn og voksne som er her nå, men barna er godt i gang med malinga allerede, ser jeg. De har visst funnet klangen, sier Gry Aspaas og ler.

– Mulig jeg setter meg ned og maler litt med dem, legger Trine Mette Uthus til.

Fyrer løs torsdag kveld

Torsdag kveld fyrer Blues in Hell løs med åpningsarrangement og konsert inne i kulturhuset. Her blir det også presentasjon av blant annet blueskunstneren, og Blues in Hell award.

– Ole Børud med band har åpningskonserten, frister Trine Mette Uthus, som selv skal synge fredag kveld sammen med ektemannen i Jonne & Dæm.