Lånkerevyen har i en årrekke kjempet om priser når de beste revynumrene skal kåres. Og ofte har Terje Stamnes og Skatvalsrevyen vært den de har kjempet mot. Men i år tar de heller med seg den største «konkurrenten» på laget.

– Etter at jeg fikk være med dem på en teatersport-helg sammen med Marianne Meløy tidligere i høst, spurte de om jeg ville være med på årets Lånkerevy. Det første jeg tenkte, var at det kan jeg ikke. Men så modnet tanken litt og nå er jeg med for fullt, sier Terje Stamnes.

Spennende høst

Leder i Lånkerevyen, Sara Tronstad, er glad for at Stamnes takket ja til å bli med.

– Det er artig å få nye impulser inn i gruppa. I tillegg har vi engasjert Marianne Meløy til å være med litt på regi, for vi har instruert oss stort selv i mange år. Godt med nye impulser, sier den nyvalgte lederen for revygjengen.

Gjesteinstruktør og inspirator Marianne Meløy (t.v.) liker å samarbeide med Anne Berit Sivertsen og resten av revygjengen i Lånke. Foto: Runar Vollan

Og torsdag var Marianne Meløy i full sving på Trudvang, der hun kom med gode innspill både på tekster og framførelsen på scenen.

Nærmer seg premiere

Selv om Tronstad bedyrer at de er godt i rute, innrømmer hun gjerne at det er hektiske uker de har foran seg fram til premiere lørdag 8. oktober.

– Men det er akkurat slik det skal være. Ting faller bestandig på plass når det nærmer seg, og de ulike numrene former seg etter hver som vi øver.

– Hva er bakgrunnen for årets navn - «Troillstæmt og utæmt»?

– Vi ønsket oss en litt trolsk stemning. Og ordet troill kan brukes i mange ulike betydninger. Så det er bakgrunnen. Men ellers kan du forvente det vi er kjent fra før, med sang, tekster med mening og reinspikka galskap, fortsetter Tronstad, som lover dagsaktuelle tema.

– Hva med dronning Elisabeth?

– Du skal ikke se bort i fra at noen kommer opp med et nummer der hun er med i løpet av helga allerede, sier Tronstad.

– Vi gleder oss til å spille foran et fullsatt Trudvang. Fra venstre: Sara Tronstad, Even Bremseth, Jannike Nordgård, Bjørn Arve Skjelstadås, Ole Bremseth og Malin Bremseth. Foto: Runar Vollan

Tror på utsolgt

Revygjengen fra Lånke har kortet inn litt på perioden de spiller revy denne høsten. Allikevel legger de ut over 1000 billetter fra og med neste uke. Sara Tronstad både håper og tror at de skal klare å selge ut alle sammen. Der de tidligere har spilt i en periode på seks helger, gjør de seg nå unna med fire, men med flere helger der de spiller både fredag og lørdag.

– Vi har kuttet mat på billetten i år, men det blir fortsatt mulig å kjøpe mat for de som ønsker det. Så blir det jo dans etter at revyen er ferdig, også i år med Jhohans på scenen.

Foruten nykomlingen fra Skatval, er det stort sett den vante gjengen som inviterer til revyhøst på Trudvang. Det lover godt, for de har levert før.