– Det er nå det blir intenst, men også nå det kreative arbeidet skjer, sier regissør Torstein Fosmo.

Førstkommende lørdag er det klart for premieren på musikkspillet An-Magritt - for første gang i sin helhet framført av et amatørteater.

– Dette er et ambisiøst stykke musikkteater, men det er også en del av motivasjonen at amatører kan mestre slike sceniske utfordringer, sier Fosmo.

Variert cast

Proletarteateret samler hvert år frivillige både på og bak scenen. I år er det skuespillere fra Røros til Innherred, men stammen kommer fra Hommelvik og Stjørdal.

– Det er folk her som har sin bakgrunn fra revyscenen og folk med mer bakgrunn fra kormiljøet. Uansett blir det bra når det er så mange gode krefter som kommer sammen for å skape ei forestilling sammen, sier Fosmo.

– Vår felles historie

An-Magritt forteller historien om livet rundt gruvene på Røros og kopperverkets begynnelse. Det er ikke kvinnenes sted, men likevel er An-Magritt blant dem som kjører malm fra gruvene og ned til smelthytta.

Torstein Fosmo fra Hommelvik har regien på det nye musikkspillet. Her er han avbildet under øving i kulturhuset. Foto: Privat

– Dette er en del av vår felles historie og ei epoke vi må vite noe om. Det er tross alt en historie som ikke ligger håpløst langt bak oss. Det her heller ikke så mange år siden vi hadde det slik her i landet, det gir «An-Magritt» som stykke en ekstra dimensjon også i 2022, forteller Fosmo.

Innspurt

Gjengen i Proletarteateret går nå inn i den mest intense øvingsperioden med øvinger hver kveld. Nå skal innganger, utganger, sanginnsatser og skuespiller finpusses og finjusteres – og ikke minst samspilles med det ti-manns store orkesteret.

– Gjengen er motivert, gjengen er påslått og gjengen er klar for å levere ei sterk forestilling med en sterk historie og flott musikk til publikum, sier Torstein Fosmo.

Forestillingen An-Magritt spilles fram til og med den 17. november.