Stjørdalsdagene

– Vi ønsker å skape aktivitet i sentrum og vektlegger gratiskonserter for publikum. Likeså får lag og foreninger delta kostnadsfritt, forteller leder i komiteen bak årets Stjørdalsdager, Jon Friis Strømsvik.

Omfattende program

Årets dager arrangeres mellom 11.og 16.august. Det starter på Torgkvartalet sammen med Halsen skolekorps og Opera Trøndelag. Ordfører Ivar Vigdenes står for åpningen. Dagen sammenfaller med premieren av «Sommer i Tyrol». Solister vil stå for et par innslag.

– Vi har et omfattende program hver dag, sier Friis Strømsvik, selv bosatt i Stjørdal de siste ti årene.

Fredag avholder Lions seniortreff. Lørdag står Halsen skolekorps for to forestillinger av «Stum og Lydia -stemmen som ble borte» i Lokstallen. På kvelden braker det løs på Prestmoen kulturpark med bla. Stage Dolls.

Søndag er det gudstjeneste i Stjørdal kirke og åpent i Prestegårdshagen kafe. Mandag er det internasjonalt marked i regi Frivillighetssentralen. En rekke foreninger bidrar. Tirsdag er det barne-OL, første gang arrangert i 1976. Sidsel Schønberg er fortsatt med.

Den dagen starter også skoleåret. Gratiskonsert på torget med Celine «Back to School-show» samt Dråkmats samt Stina Elisiv Jensen, kjent fra UKM.

Gratiskonserter

Onsdag er det seniorenes dag i sentrum i regi Stjørdal seniorforum. Kl.1930 starter en bandkveld på Kimen Kulturhus. Vættskræmt Undergrunn, VY, Svamp og Beklagerforlaget spiller også.

Torsdag er det lunsjkonsert i Stjørdal kirke. Kirkevergen er arrangør. På ettermiddagen kan man se veteranmotorsykler i gågata, mens det på Torgscenen blir gratiskonserter. «Hyllest til Andrew Sisters» med bla. Siri Bones og Wanja Løvø-band. Sistnevnte skal for øvrig spille under Blues In Hell i september.

Fredag er det barneshow, auksjon og boder i gågata og torget. Det blir undeholdningsshow kl.19 «Talent i Gata». Her opptrer et husband med elever fra Ole Vig som har med gjesteartister. Bodene i gata vil være åpne hver dag. Lag og foreninger samt noen kommersielle aktører har stands.

Lørdag er det feiring av Kimen Kulturhus sin 1-årsdag. Det blir ungdomsparty fra 11-15, korpsfestival og streetparade med parade gjennom gata. Inne på kimen vil Fosseduren opptre, likeså NRK-profilen Håvard Paulsen. Kl.12 er det offisiell åpning av skateparken. Fra kl.19 blir det konsertserier i Kimen. Bla. vil Frode Alnæs opptre.

Sykkelritt

Søndag avsluttes Stjørdalsdagene 2016. Sykkelrittet Stjørdalsdagene Grand Prix i sentrum samt den tradisjonsrike fiskekonkurransen på Moloen. Det blir også omvisning i Værnes kirke.

Leder i arrangementskomiteen har med Jan Sakshaug og Trond Sæther samt Bart Kriens. De har jobbet med programmet det siste halvåret.

– Vi har god tro på at dette konseptet er steg i rett retning. Håper flere vil være med framover. Vi har et positivt samarbeid med Opera Trøndelag, Kimen og Prestmoen kulturpark. Aktivitetene er koordinert og gir en helhet, sier Jon Friis Strømsvik.