Kultur

Matfestival: Endelig liv på torget igjen!

Pernille Aarsbog (3,5 år) koser seg med nystekte vafler på Trøndersk Matfestival sammen med mamma og bestemor Henriette og Turid Aarsbog. Foto: Sissel Moen
Marte og Bjarne Magnus Tønder har tatt med guttene Håkon (12) og Henrik (11) på omvisning på flere lokale matprodusenter denne helga. Foto: Sissel Moen
- Vi syns det skjer for lite her i sentrum, det skulle vært mer liv og musikk, så dette var et veldig positivt tiltak som vi håper det blir mer av, sier f.v. Brit Wiggen, Aslaug Bjørgum, Harald Bjørgum, Karl Erik Hansen, Tore Wiggen og Sissel Hansen. Foto: Sissel Moen
Tyri Fornes (9) og pappa Eirik Yven syntes det var kjempeartig med så mye trøkk i boden som solgte honning og ost. – Jeg skal begynne å produsere egne varer snart, sier Tyri, som har sin egen bikube, og lager sitt eget syltetøy. Foto: Sissel Moen
Tove og Frode Geving fra Kleivtrøa i Elvran produserer blant annet flatbrød, urter til te og marinering, i tillegg til honning og skinn av villsau. Helene Arnø og Elena Stamnes som står på stand for Høyre, setter pris på folkelivet på torget. Foto: Sissel Moen
Ole Martin Høgsnes (17) og Nils Daniel Haugsnes (16) følger med når Vidar Kvittem demonstrerer maling av urkorn på den gamle kverna han fant på gården. Foto: Sissel Moen
Mary Rokseth og Asbjørn Rokseth, Magnhild og John Rø har benket seg for å se på livet på torget under matdagene. Det har vært veldig tamt i sentrum i det siste, men nå håper vi det blir mer aktivitet framover, sier de. Foto: Sissel Moen
Tyri Fornes gir en smaksprøve til bestefar Geir Yven. Foto: Sissel Moen
Dina Olavsdottir (16), Hilde Loua og Sivert Schiefloe (16) selger varer fra Lykkemat, og koser seg på Matdager i Stjørdal sentrum. Foto: Sissel Moen
Far og sønn Ove Øverkil og Tor Ove Øverkil syns det er flott med liv på torget i Stjørdal igjen. Foto: Sissel Moen
Jo Inti og mamma Anne Marit Ligaard syns det er stas å kjøpe gode, økologiske råvarer, og koser seg på torget i sommervarmen. Foto: Sissel Moen
Vidar Kvittem lager slåttegraut av egenprodusert urkorn og melk, og med rømme fra Kilnes gård. Kari Synnøve Morset er stolt av å produsere økologiske grønnsaker, og syns alle bør gjøre det samme for å ta vare på jorda vår. Foto: Sissel Moen