Sparebank 1 SMN og Bladet gir 10.000 kroner til et ungt talent som har utmerket seg på kulturarenaen i Malvik. Prisen er delt ut siden 2008 og ble først gitt til Torstein Fosmo, som har gjort karriere med sin flotte stemme.

Prisen er ikke delt ut de to siste årene på grunn av pandemien, men på Nyttårskonserten til Hommelvik musikkorps 21. januar skal et nytt ungt kulturtalent løftes frem.

Ungdommens kulturpris i Malvik er ment til å være et ekstra stimuli til det rike kulturlivet i Malvik.

Ansvarlig redaktør i Bladet, Linn Kathrine Yttervik håper at prisen kan gi anerkjennelse og et løft for nok et talent.

– Vi synes det er utrolig artig å ta opp tråden etter pandemien. Det er en stas for oss å være med å hedre og løfte frem nye talenter innenfor kulturlivet i Malvik. Etter to år med få muligheter til å vise seg frem, er vi spente på hvilke forslag til vinnere juryen får inn. Vi vet at det er mange dyktige ungdommer som fortjener en ekstra oppmerksomhet og vi håper at de blir nominerte. En slik oppmerksomhet kan gi det ekstra løftet som skal til for at man satser videre innenfor kulturarenaen, sier Yttervik.

Mange talenter

Banksjef Tor Helge Hansen ønsker at så mange som kommer med forslag på talentfulle ungdommer.

– Vi har delt ut prisen siden 2008, og mange dyktige ungdommer har fått velfortjent oppmerksomhet og anerkjennelse for sitt arbeid. Hvert år er det mange som fortjener en slik pris og det er opp til de som kjenner talentene med å komme med forslag. Dette er spesielt utfordrende i en tid hvor det har vært få scener hvor de unge talentene har fått utfoldet seg. Derfor er oppfordringen klar til dere i hele kommunen om å komme med forslag på dem.

Den siste som fikk prisen var Elias Oliver Vinje. Han vil opptre på Nyttårskonserten til Hommelvik musikkorps 21. januar, samtidig som prisen for 2022 blir delt ut.

Lov å kjenne noen

Juryen ønsker forslag på kandidater til prisen som deles ut 23. januar på Nyttårskonserten til Hommelvik Musikkorps.

– Ungdommens kulturpris gjelder alle typer kultur og ungdom fra hele kommunen. Malvik har et aktivt og bredt kulturmiljø, med mange talenter. Derfor er det viktig for oss i juryen at vi får forslag på dem, slik at de som fortjener det, kan få muligheten til å bli hedret, sier Hansen.

Han legger til at man gjerne kan sende inn forslag på noen man kjenner godt.

– Juryen har hvert år en vanskelig jobb med å plukke ut en vinner og mange av dem som ble forslått siste år, kan bli årets vinner. Det er viktig at de som har foreslått kandidater tidligere prøver på nytt. Vi skal huske at det har vært mange gode og verdige vinnere opp gjennom årene, og mange av dem har kommet langt med sine ferdigheter, sier Tor Helge Hansen.

Ulike kulturformer

Sparebank 1 SMN og Bladet gitt over 100.000 kroner til unge kulturutøvere i Malvik. Prisen er ment å være en stimuli til det rike kulturlivet blant kommunens ungdommer. Opp gjennom årene har prisen gått til ungdommer som etter hvert har blitt faste bidragsytere i kulturlivet i Malvik. Prisen har skiftet navn fra Talentprisen til Ungdommens kulturpris.

Vinnerne opp gjennom årene har kommet fra ulike kulturformer. Blant vinnerne har det vært unge utøvere som har gjort seg bemerket innenfor dans, fotografi, sang, revy og instrumental.

Kriterier

Vinneren skal være en ungdom fra Malvik kommune som har gjort seg bemerket innenfor musikk, sang, dans, revy, teater eller billedkunst.

Prisen deles ut til ungdommer i aldersgruppa 13 til og med 23 år. I statuttene for prisen heter det at prisvinneren må beherske sitt instrument eller sin kunstart «over middels for sin aldersgruppe».

Alle som vil kan komme med forslag på kandidater til prisvinnere. I statuttene til Ungdommenes kulturpris heter det at forslag kan fremmes av både enkeltpersoner samt lag og organisasjoner i Malvik kommune. Alle kor, korps, foreninger og band står dermed fritt til å nominere «sine» kandidater i likhet med stolte mødre, fedre, søsken, onkler og tanter.

Slik nominerer du:

Du kan nominere din(e) kandidater på følgende måter: skriv e-post til redaksjonen@bladet.no, eller send brev til Bladet, postboks 163, 7501 Stjørdal og merk konvolutten «Ungdommens kulturpris».

Hvem som helst kan nominere, men det må være en kort begrunnelse for hvert forslag.

Juryen må ha forslag på kandidater innen mandag 16. januar.