Birøkt er en spennende hobby som gir innblikk i et av naturens sammensatte systemer. Man får se hvordan bisamfunnet fungerer og hvordan biene påvirkes av været og sesongens variasjoner.

Bier og birøkt

Søndag 30.juli holder Reidar Unstad fra Stjørdal birøkterlag foredraget «Om bier og birøkt» ved Stjørdal Museum Værnes. Foredraget gir en grunnleggende innføring i birøkterfaget. Varighet er cirka 30 minutt. Foredraget holdes i den gamle presteboligen og etterpå blir det smaksprøver av honning og muligheter til å se på birøkterutstyret, melder museet i en pressemelding.

Rømmegrøt til middag

Det spennende foredraget gir også en gyllen mulighet til å ta søndagsmiddagen ved museet. Kafeen byr på både rømmegrøt og lapskaus, samt nystekte vafler til kaffen.

Hæsjgata

I tillegg til foredrag har museet åpent i Hæsjgata samt at det er utstilling om Reformasjonen 500 år i den gamle presteboligen. Ute i museumsområdet henger også fotoutstillingen fra historielagene i Stjørdal og Meråker. I tillegg er det god plass og fint lekeområde, samt barnas museumsti er åpen i Prestegårdshagen.