Det hele startet med at SKAfrika ønsket å lage en sommerfest på «hjemmebane» i Hommelvik. Nå har dette blitt en tradisjon som trekker masse folk til gården Sveian en kveld hver sommer.

Jubiluemsfest

I år arrangeres Sommerfest på Sveian for 10. gang, og torsdag slapp arrangøren den første artisten som er klar.

Stjernekamp-finalist fra 2018, Ole Børud tar turen til Sveian i juli, og det gleder festivalsjef Magnus Teigseth Morken seg veldig til.

– Vi er svært fornøyde med at vi har greid å få Børud med fullt band og ei knalltøff blåserrekke til Sveian i sommer og gleder oss enormt mye til å oppleve dem, skriver Teigseth i en pressemelding.

Teigseth Morken lover flere gode artistnavn etter hvert.

– Startskuddet for billettsalget går på førstkommende fredag klokken 12:00. Vi ser ingen grunn til at publikum skal vente med å kjøpe seg billetter. Det offentliggjøres nemlig flere dyktige og kjente artister til årets festival, som for øvrig feirer 10 år i år, fortsetter Morken.

Ole Børud kom helt til finalen i NRK sin storsatsning, Stjernekamp, i 2018. Nå er han klar for Sommerfest på Sveian. Foto: Vidar Ruud / NTB

Fortsetter med familiedag

Men det blir ikke bare sommerfest for de voksne på Sveian denne lørdagne. Teigseth Morken og resten av arrangørgjengen gjentar også fjorårssuksessen med å arrangere en gratis familiedag på dagtid samme dag.

– Det inviteres til Familiefest på Sveian fra 11-14. Her vil det være aktiviteter, musikk og god stemning som vil være rettet mot barn og unge. Artister til dette arrangementet slippes også senere i tillegg til at det vil bli muligheter for lokale barn og unge å opptre med eget repertoar, dans, skuespill og så videre fra scenen. Så her får vi noe for en hver smak, lover Teigseth Morken.

Sommerfestgeneral og trommeslager i SKAfrika, Magnus Teigseth Morken, gleder seg til å oppleve Ole Børud med band hjemme på gården Sveian i juli. Foto: May Elisabeth Lund