Allerede i oktober i fjor høst satte en gruppe på ti elever og tre lærere ved ungdomsskolen i Hegra seg ned for å finne ideer nok til å snekre sammen en revy som skulle oppføres på tidligvåren. Og de har lyktes, sannsynligvis meget godt for på søndag hadde skuespillere og alle de andre omkring revyen, en gjennomkjøring. Og for den som kom utenfra og fikk se deler av forestillingen gjorde den et meget godt inntrykk.

Magnar roer ned

Mange vet vel hvordan stemningen er noen dager før en teaterpremiere. Det er så mye det må tas hensyn til, og det er så mye som må klaffe og det er så mange avtaler som må huskes. Slik var det også i Ljosheim, men der hadde revyen tauet inn selve revyveteranen fra Vårtun, Magnar Børseth, til å rådføre seg med. Og det virket som om han gikk til oppgaven med stor ro, en ro som etter hvert smittet over på de andre.

Bak scenen hjalp de hverandre med påkledningen. Her er det Erle Børseth (til venstre) og Oline Larsson Vigdenes som hjelper Johannes Hofstad med bukseselene. Foto: Arnulf Gresseth

Kjendiser

En rød løper må vel også ha en rød tråd. Og revyen er preget av at de unge følger med i det som er oppe i nyhetsbildet. Særlig har de funnet det er mye og godt stoff å hente hos kjentfolk. Vi møter Hellstrøm på vandring, Åndenes makt, Skal vi danse, og ikke minst besøk hjemme hos bestemor. Kanskje er bestemor vanskelig å treffe de tre kveldene som revyen vises. Både bestemor, bestefar, tanter og onkler er vel i Ljosheim på revy. En kan vel tenke seg at en slik revy med barn, eller barnebarn på scenen appellerer til hele slekta.

Overskuddet til skoletur

Revyen «Rød løper» varer i ca. halvannen time og har premiere i Ljosheim fredag kveld, med forestillinger både på lørdag og søndag.

– Og hva skal så overskuddet av revyen brukes til?

– Det er ikke helt bestemt enda. Men vi ender nok opp med en skoletur på forsommeren. Forslagene er mange, og de fleste går i den retningen, sier lærer Kari Kolsum som har vært svært engasjert i forberedelsene til revyen