Barnas kulturmønstring arrangeres onsdag 29. mars og nå ønsker arrangøren seg deltakere. Initiativtaker og arrangør, Frode Aune, sier at det er viktig å skape scener hvor barna kan få opptre.

– Jeg har holdt på med Barnas Kulturmønstring siden 2014, og dette er en gyllen mulighet til å få opptre på Stjørdals største scene, storsalen i Kimen, sier Frode Aune, som arrangerer dette i privat regi, og ikke gjennom kulturskolen hvor han også har en sentral rolle.

Vinterens høydepunkt

Ideen om Barnas Kulturmønstring fikk Aune da han selv hadde to barn i aktuell alder. Barna vokste til, men Aune klarte ikke å legge arrangementet ifra seg.

– Dette er lavterksel og her er alle hjertelig velkommen til å delta. Vi kan til og med friste med storsalen på Kimen kulturhus. Vi skal på nytt lage et fyrverkeri av et show for et stappfullt hus, akkurat som i gamledager. Storsalen er diger så det er plass til både dansecrew, triksekonger, korister og superstjerner. Det er til og med gratis å delta, sier Aune, som har mange gode hjelpere for å få dette til å gå rundt økonomisk.

Det er nemlig ikke gratis å leie storsalen i Kimen.

– Meld dere på!

Om ikke deltakerlista er klar, så har Aune de seks konferansierene på plass. Det er en flott gjeng, ifølge Aune. Konferansierene har en klar oppfordring til alle der ute som har lyst til å opptre med noe:

– Alle barn, meld dere på!

En av de som skal lede forestillingen er Lars-Erik Ludvigsen.

– Æ gruglede mæ, mine følelsa e litt sånn overalt. Æ tenke spesielt at det e viktig at vi konferansieran ikke blande lappan, for mine e med punktskrift, sier Lars-Erik.

For Martin Vik blir det andre gang å grue seg til forestilling.

– Æ og brosjan skull egentlig vær konferansiera i fjor også, men da fikk vi begge covid. Men no e vi klar, sier Martin.

Men det er ikke bare å lede forstillingen alle de seks skal. Hedda Stol Øyan har også planer om å melde seg på.

– Æ ska meld mæ på og søng i tillegg te å vær konferansier. Æ veit itj kos sang æ ska søng enda, men det e litt tid te påmeldingsfristen enda, sier Hedda.