Fosmo er 32 år, kommer fra Hommelvik, og bor nå i Verdal. Han har studert utøvende klassisk sang på NTNU i Trondheim og musikkdramatikk ved Musikhögskolan i Malmö og Malmö Opera.

Det skriver juryen for prisen i en pressemelding.

Mange kjenner han fra operaforestillinger i Opera Trøndelag og Malmö Opera, i forestillinger som Flaggermusen, Tryllefløyten, Czardasfyrstinnen, Madame Butterfly og Snödrottningen. Han opptrer i Operaen i Kristiansund og har vært festivalartist under Trondheim Kammermusikkfestival. Han har også gar en sentral rolle i nyskrevne verk som Kommentarfeltet og Krenket av Brøløy. I tillegg har i en rekke år deltat på revyer og teaterforestillinger. Han har også vunnet flere priser for sin innsats på revyscenen.

Torstein Fosmo har en bred erfaring både som sanger, skuespiller, regissør, arrangør, dirigent og komponist. Allerede som 14-åring ble han lagt merke til som et allsidig kulturmenneske på et høyt kvalitetsnivå. Som 22-åring fikk han Malvik kommunes kulturpris. Det er styret i Trøndelagsoperaen som har foreslått Fosmo til den gjeve Ole Vig-prisen.

Ole Vig (1824-1857) var folkeopplyser, lærer, forfatter og nasjonsbygger. Bak Ole Vig-prisen står Inntrøndelag Ungdomssamlag, Noregs Ungdomslag, Utdanningsforbundet på landsplan og i Stjørdal, og Stjørdal kommune. Prisutdelinga skjer i Kimen, Stjørdal kulturhus senere i høst.