– Det blir så artig. Jeg er dirigent for en utrolig flott gjeng, og det artigste er at alle er veldig sultne på å formidle flott musikk. Alle har vel lyst til å komme på jobb og treffe motiverte kolleger, sier Stabell entusiastisk.

Stabell har en mastergrad i trombone fra Gøteborgs Universitet og erfaring som skolekorpsdirigent.

De siste ukene har han jobbet intenst med repertoaret til høstens store konsertopplevelse i Ytre Malvik samfunnshus.

– Vi ligger godt an. Det blir mye kul musikk, fin musikk og noe vanskelig musikk. Men vi har jobbet godt hele veien, og prosessen har vært bra. Vi får satse på at spillegleden smitter over på publikum, sier 26-åringen.

Har med seg elever fra kulturskolen

Malvik Musikkorps har de siste årene satt opp flere større oppsetninger. Blant annet «Jeezes» i 2018 og «Come Together» i fjor.

– Denne høsten er det ikke musikalforestilling i storformat som står på planen, men et lunt høstarrangement med fokus på musikk som berører, og gir «Spor i Hjertet», skriver korpset i ei pressemelding.

Jørgen Stabell får sin konsertdebut med korpset til neste helg. Foto: Gina Maria Engen

Med seg på laget har korpset en rekke dyktige aktører fra Malvik Kulturskole.

– At Malvik Musikkorps denne gang har Kulturskolen med på laget er ikke tilfeldig. Med økede rekruttering til korpsbevegelsen etter år med noe lavere interesse, er behovet for en tett dialog og samarbeid med Kulturskolen viktig, da det er de som står for den grunnleggende opplæringen av korpsmedlemmene», forteller kommunikasjonsansvarlig i korpset, Roar Stokdal Fiske.

– Kulturskolen spiller imidlertid også på andre strenger, - og denne gang har korpset valgt å invitere med seg fiolingruppa med musikk arrangert for nettopp fiolin og janitsjarkorps», fortsetter Fiske i pressemeldinga.

For små og store

I konsertens første avdeling blir det mulighet til et gjenhør med musikk fra Pippi- og Emil i Lønneberget-universet, - musikk som har betydd mye for mange generasjoner.

– Kulturskolen stiller med en gjeng kule fiolinister, og kanskje kommer også Rosa Panteren. Her blir det mye spennende for både store og små, sier Fiske.

Andre avdeling har musikk fra blant annet «Cavatina», spagettiklassikeren «The Good, the Bad and the Ugly» og «Gabriellas Song».

– Dette er musikk som setter både minner og følelser i sving for de fleste av oss, sier Roar Stokdal Fiske.