Miss Norway gikk av stabelen i Oslo lørdag kveld. Etter det som omtales av arrangøren som en veldig jevn konkurranse, var det til slutt Kongsvinger-jenta Kaja Caroline Kojan som gikk av med seieren.

Kjempet i toppen

Caroline Bjørkås Birkelund fikk såpass høy plassering, at hun er blant dem føres opp som "vikar" for de to missene som skal representere Norge i Miss Universe og Miss World. Hun kan også få forespørsel om å stille i andre konkurranser. For eksempel Miss International, dersom Norge skal ha med deltakere.

- Artig det. Jeg er fornøyd med å være blant topp seks, sier Caroline som er tilbake i Trøndelag.

Travle måneder

- Det har vært mye jobbing de siste månedene. Kjente at det var litt godt å bare bli ferdig egentlig. Godt å bare få sparke av seg de høye skoene og komme seg tilbake til Trondheim. Det har vært et veldig langt år.

- Litt skuffet over at det ikke ble noen missetittel?

-  Selvsagt hadde det vær artig å vinne. Men nei, jeg meldte meg på veldig spontant. Det har ikke vært noen stor drøm for meg. Nå vet jeg hvordan slike konkurranser foregår til senere, hvis jeg vil melde meg på igjen. Men det tror jeg ikke blir med det første.

Caroline Bjørkås Birkelund ned catwalken med et smil. Foto: Knut Yrvin

- Hvordan gikk det under selve konkurransen?

- Vi startet klokka halv ti om formiddagen med koreografi på scenen, og så holdt vi på med sminke og hår egentlig helt til klokka 18 da gjestene kom. Da kjente jeg at nervene begynte å komme. Var ganske nervøs før første gang på scenen, men etter det gikk det fint. Jeg var ganske redd for spørsmålene på forhånd. Lurte på om jeg ville få jernteppe, men det gikk veldig bra. Det var kjempeartig, sier Caroline Bjørkås Birkelund som nå ser fram til å konsentrere seg om studier. 20-åringen skal gå andre året med markedsføring på BI.

Carolines blogg før konkurransen kan du lese HER

Følgende finalister fikk topp-plasseringer i Miss Norway:

Kaja Caroline Kojan (18) fra Kongsvinger, Miss Norway / Miss Universe NorwayCeline Herregården (19) fra Drammen, Miss World NorwayVilde Andresen Bø (20) fra Oslo, 1st runner upBethel Hailegiorgis (24) fra Oslo, 2nd runner upMalin Svimbil (22) Uvdal, 3rd runner upCaroline Bjørkås Birkelund (20) fra Trondheim (Vikhammer), 4th runner up