– Vi tar sikte på å tilby et variert program med noe for enhver smak, alder og interesse. Dette er en gatis litteraturfestival for barn og unge, som har som mål å spre lesegleder, formidle kunnskap og skape opplevelser, skriver Kristian Nilsen fra Trøndelag fylkesbibliotek i ei pressemelding.

Navnet litteraturfestivalen har fått, er «Mimes brønn» og er en årlig festival som arrangeres på initiativ av fylkesbiblioteket. Stedet festivalen arrangeres på og samarbeidsbiblioteket varierer fra år til år, og i år er det Stjørdal som står for tur.

– Til årets festival kommer tidligere kulturminister Abid Raja og skal snakke med artisten og journalisten Jonas Skybakmoen om Rajas selvbiografi Min skyld. Dette arrangementet er spesialtilpasset ungdom og vil ta for seg tema som skam, skyld og utenforskap.

Tidligere kulturminister Abid Raja skal fortelle åpent om en barndom preget av sykdom, mobbing og vold, skriver Mimes brønn på sin Facebookside.

Jonas Skybakmoen er vokalist og gitarist i bandet Johndoe, og kom på fjerdeplass i Stjernekamp på NRK.

Arrangementet holdes på Kimen i helga Foto: Bjørn Fuldseth

Matias Alegria, kjent fra NRK Super, kommer for å snakke om sin debutbok Verdens råeste haier.

I tillegg nevnes en rekke forfattere og illustratører, musikere og samt innslag fra Stjørdal kulturskole.

Videre kommer NRK-journalist Are Sende Osen for å fortelle høydepunkter fra suksesspodkasten Kongerekka, historien om de gamle norske kongene. Sende Osen er blant annet kjent fra programmet «Are og Odin», samt «Osenbanden» fra NRK P3.

– Dette er Game of Thrones – fra virkeligheten, skriver Nilsen i Trøndelag fylkesbibliotek.

Her er programmet for helga Foto: Trøndelag fylkesbibliotek

Tidligere landslagskaptein og nåværende trener for det norske U23-landslaget i fotball, Ingvild Stensland, kommer også for å snakke om den første fotballboka for jenter. Hun kommer til Mimes brønn med sin nye bok og mengde av erfaring og vil blant annet snakke om selvtillit, motivasjon og prestasjonsangst.