– Alt var egentlig helt tilfeldig, ler 20-åringen på telefon til Bladet.

Våren 2022 reiste Rotabakk og en kompis på en to måneder lang tur til i Asia.

I byen Hikkaduwa på Sri Lanka vekket et spesielt bygg nysgjerrigheten til de to kameratene.

– Vi skulle egentlig bare ut og spise, men så dukket denne bygningen opp. Det viste seg å være galleriet til en relativt kjent kunstner, forteller han.

Spøkte om å starte business

Rotabakk og kameraten fikk god tone med mannen bak disken og stor frihet til å studere billedkunsten i lokalet. Det kom etter hvert fram at han var broren til utstilleren, og på vei ut døra fikk malvikingen ideen som dannet grunnlaget for den nye bedriften.

Kunstneren Dileepa Jeewantha (t.h.) er avbildet sammen med broren sin Theekshana. Foto: Privat

– Jeg kjøpte noen malerier for å sende hjem til familien i Malvik. Da vi dro spøkte jeg med at vi burde inngå et samarbeid og starte business. Det tente han på og var rask med å gi meg telefonnummeret sitt, forteller Rotabakk.

Gir av overskuddet

20-åringen har den siste tiden bodd på Grünerløkka i Oslo, men er oppvokst på Saksvik. I sommer etablerte han et enkeltpersonforetak og lanserte nylig nettbutikken Det eksostiske galleri. Her er planen å selge importerte akrylmaleri produsert av kunstneren Dileepa Jeewantha på Sri Lanka.

Kunstneren maler med sterke farger og motivene er ofte inspirert av landskapet i Sri Lanka. Foto: Privat

– Jeg tar et påslag, men gir også 100 kroner av hvert salg til den veldedige organisasjon Dog Care Clinic på Sri Lanka. De tar vare på noen av de mange villhundene på øya, forteller Rotabakk.

Han kjøper bildene på kreditt og har i øyeblikket tolv ulike verk på lager.

Ulike motiv

Malvikingen forteller at kunstneren fra Asia er godt fornøyd med avtalen og at motivene spenner fra landskap til dyr og hverdagsliv.

– Han kan også male på bestilling og lage det kunden ønsker, forteller han.

Jobber på Flytoget

Rotabakk jobber til daglig på Flytoget i hovedstaden og har et mål om at nettbutikken kan bidra med litt ekstrainntekt på sikt.

– Jeg lanserte butikken i slutten av september og jeg merker at det tar litt tid å nå ut til folk. Jeg har alltid drømt om å starte noe selv og det hadde vært artig om det var mulig å drive med dette på siden, sier han.

20-åringen humrer litt når han blir spurt om interessen for kunst.

– Jeg er ikke noe flink til å male selv, men har alltid syntes at det har vært fascinerende. Det er kult at folk klarer å overføre tankene sine på et lerett, sier Rotabakk.