Bladet, lokalavisa for Meråker, Malvik og Stjørdal hadde en digital opplagsvekst på 10 prosent fra andre halvår i 2020 til første halvår i 2021.

Sterk vekst

– Dette er en sterk vekst som vi er utrolig glade for. Dette er viktige tall for oss og for framtida vår, sier ansvarlig redaktør i Bladet, Linn Kathrine Yttervik.

Omlag 40 prosent av opplaget til Bladet er nå digitalt.

Antall totale abonnenter har vokst fra 7667 i siste halvår av 2020 til 7795 i første halvår av 2021, viser ferske tall fra Medienes Landsforbund (MBL). Av 24 mediehus i Trøndelag, hadde 13 opplagsvekst. Av de mediehusene med opplagsvekst har Bladet den femte største økningen. Avisen har den største veksten digitalt, og en forsiktig tilbakegang på papir.

Motiverende

– Totalt nærmer vi oss 8.000 abonnenter og jeg må si at det er kjempeartig for oss å se at leserne setter pris på jobben vi gjør, og at pila peker oppover. Vi har jobbet knallhardt for å dekke de viktigste nyhetene i vårt dekningsområde under tildels krevende forhold i året som har gått. Dette motiverer oss sterkt til å fortsette og lage god lokaljournalistikk, sier Yttervik.

Hun benytter anledningen til å rose staben.

– De ansatte i Bladet har virkelig stått på. For oss som mange andre bedrifter har det vært tildels krevende arbeidsforhold under pandemien. Samtidig har det vært en tid hvor vi har fått erfare at god lokaljournalistikk spiller en viktig rolle i lokalsamfunnet. Pandemien har påvirket alt rundt oss, både næringsliv, skole, helsevesen, kultur og idrett, og folk har hatt et stort informasjonsbehov. Vi gleder oss til å fortsette jobben med å sette dagsorden og lage knakende god journalistikk også når samfunnet gjenåpner og ting normaliserer seg, sier hun.