– Noen av oss startet i Norplasta tidlig på 70-tallet. Og vi har vært i plastindustrien hele veien. Det betyr både eierskifter og navneskifter. Men nå er ringen sluttet, vi er under Norplasta-taket igjen, sier en av veteranene, Bjørn Wærnes.

Skallet av

Plasteventyret kom til Stjørdal rundt 1950 med Norplasta i Stokmovegen. Gründer Olav Bakken var blant dem som kom tidlig hit som verktøymaker. Et kjapt historisk bilde forteller om eierskifter og nye fabrikknavn som Norplasta/Strømberg, Dynoplast, Polimoon og Promens.

For fem år siden, i november 2003 ”skar” Promens av over halvparten av virksomheten sin på Tangen, og Olav Bakken fødte Norplasta på ny gjennom sitt kjøp av den avskallinga Promens foretok. Dermed var også tiden inne for å flytte det lokale navnet ”Plastikken” fra Promens til Norplasta. I går ble femårsjubileet for Norplasta feiret med kake, og de 26 som kom hjem fikk også kake.

Ringen sluttet

I høst ble det kjent at Promens skulle selge virksomheten i Stjørdal som ble igjen etter avskallinga i november 2003. Deler av denne virksomheten forsvant til Sverige og noe til Finmark. Men Olav Bakken sikrer seg igjen en betydelig del av Promens-virksomheten på Tangen og legger den nå under Norplasta sitt tak slik at antall ansatte øker fra 60 til 85.

– Noen av oss som nå får Norplasta som arbeidsgiver har jobbet under Norplasta tidlig på 70-tallet. For oss er ringen sluttet, og vi er glade over at Bakken sikrer denne virksomheten i Stjørdal. Alle vi 26 har vært i det som startet som Norplasta på femtitallet. Nå får vi den hatten på igjen, og liker det, sier Bjørn Wærnes.

De 26 fikk i går en introduksjonsrunde hos ny arbeidsgiver.