Ove Øverkil selger maleri til høystbydende over 5.000 kroner. Pengene går i sin helhet til Streetlight-ofrene på Filippinene.

– Etter å ha sett hvordan tyfonen ødela barnehejmmet til Streetlight på Filippinene og innsatsen Erlend Johannesen la ned der i etterkant av katastrofen, ble jeg inspirert til å gi bort et maleri. Pengene som kommer inn går uavkortet til barnehjemmet, som ble totalt ødelagt under tyfonen, og som må bygges opp igjen helt fra grunnen, sier stjørdalskunstneren Ove Øverkil.

– Har du varslet Erlend Johannesen om tiltaket?

– Ja. Han er hjemme i Levanger i disse dager, men han var forhindret fra å komme hit i dag. Han sier imidlertid at han er overveldet, overrasket og glad for det enorme engasjementet i samfunnet for å hjelpe de som ble rammet av katastrofen på Filippinene.

Maleriet står utstilt på kunstbutikken Mona Liza i Domusbygget i gågata, og det er mulig å legge inn bud helt fram til jul.

– Hvis vi får inn høye nok bud, avsluttes budrunden til jul. I tillegg til at det er jeg som gir bildet, vil jeg også takke Lise Sivertsen for å stille utstillingsplass til rådighet og til Gunnar Børseth som har gitt innrammingen til bildet.

– Hva vil du si om bildet?

– Jeg synes dette bildet passer bra inn i situasjonen. Det handler om at vi mennesker må stå sammen på denne kloden vår, sier Ove Øverkil.