Tøffe elever ga alt i jubileumsforestillingen

ALLE BIDRO: Alle 414 elever ved Halsen Barneskole bidro under jubileumsforestillingen i Stjørdalshallen. Foto: Frank Skaufel  

Nyheter

414 elever ved Halsen Barneskole bidro med rap, sang, dans, turn og film, og løftet nærmest taket i forestillingen "Halsen mot nye høyder". 

Arrangementet ble satt opp i forbindelse med skolens 60-årsmarkering.

Over tusen solgte billetter

Hele 1050 solgte billetter ble solgt, og ingen av de tilstedeværende i Stjørdalshallen gikk skuffet hjem.

Forestillingen speilet på mange måter dagens samfunn våre håpefulle vokser opp.

Elevrådet satte standarden allerede til å begynne med, ved å kreve at ny Halsen Barneskole skal bygges. I salen satt varaordfører Ole Hermod Sandvik.

Deretter fortsatte det med 4. trinnet som oppfordret til å stå opp mot uretten i samfunnet.

Førsteklassene sang og danset til visen "I Bakvendtland", mens andretrinnet rappet seg gjennom sitt nummer.

Jentelus

Jente- og guttelus er et kjent tema for barn, og det lå i 3.klassenes lodd å la foreldre og andre tilstedeværende få et innblikk i hvordan flørting i den aktuelle alder arter seg.

5. klassene hadde produsert film, hvor de intervjuet tidligere elever. En av dem var varaordføreren, som innrømmet at han hadde vært med på snøballkasting som elev ved skolen.

6. trinnet foredro om historie, og la inn en turnsekvens med høye hopp og saltoer.

7. trinet opptrådte med moteshow, hvor mer eller mindre vellykkede klesmoter gjennom 60 år ble vist frem av dansende elever til datidens musikksjangre.

Tårevåt rektor

- Dere har grunn til å være kjempestolte, sa rektor Bente Lillian Vatn, som kjempet en fånyttes kamp mot tårene da hun takket av elevene etterpå.

Kristin Leirfall Bremset, lærer ved skolen, leder for arrangementet og regissør, var svært fornøyd med elevenes innsats.

- Noe småplukk var det, men det skulle bare mangle når så mange elever i alderen 5,5 år til 13 år opptrer. Jeg synes alle gjorde en fantastisk innsats, sier en sliten regissør, like etter at forestillingen var over.