Paulsby er lensmann i Meråker på lånt tid

Takket være en samtale mellom kona og Skaun-lensmannen fortsatte John Paulsby (61) politikarrieren. Nå er han lensmann i Meråker.

SPENNENDE: John Paulsby er godt i gang med lensmannsjobben i Meråker. Foto: Lars Sørnes  Foto: Foto: Lars Sørnes

Nyheter

61-åringen humrer når han forteller historien som ble et slags vendepunkt. John Paulsby var ferdig på politihøgskolen i Oslo i 1979. To år etterpå søkte han nye utfordringer og sluttet i etaten. De neste 12 årene jobbet Paulsby blant annet med kjøttproduksjon, var sjef for alpinanlegget i Tydal og drev Væktarstua i hjemkommunen.

–Jeg ga meg på Væktarstua 31. desember 1992. Da hadde jeg ingenting å gå til, sier Paulsby.

Tidlig i januar i 1993 ble han oppringt av Olav Rian, som på den tiden var lensmann i Skaun. Han ville ha Paulsby inn i et vikariat.

–Jeg var usikker og sa at jeg måtte tenke på det. Rian valgte så å ringe kona mi med beskjed om at jeg måtte møte opp 1. februar. Jeg snakket ikke mer med ham, men gjorde som han sa og møtte opp. Og det angrer jeg ikke på. Det var han og kona som fikk meg tilbake i politiet, sier John Paulsby og ler.

Nå er han lensmann i Selbu, Tydal og Meråker. Beordringen i Meråker gjelder fram til 1. oktober i år.

–Det skjer forandringer med den nye politireformen. Sammenslåingen av Nord- og Sør-Trøndelag politidistrikt bestemmer veien videre. Så du kan si at jeg er Meråker-lensmann på lånt tid. Det er løsbart for en periode, sier John Paulsby.

Han kjenner godt til skibygda fra før. Faren til 61-åringen er født og oppvokst i Meråker, og besteforeldrene bodde også der en lengre periode.

–Jeg har hatt mye besøk på kontoret i rådhuset allerede og har blitt godt mottatt, sier Paulsby, som skal ha kontordager i Meråker tirsdager og torsdager.

61-åringen, som for øvrig hadde permisjon fra politiet da han var ordfører i Tydal i perioden 2011-2015, bor på et småbruk sammen med kona Anne Tove. De har tre barn sammen.

Nå har han tatt på seg oppgaven som politisjef i Meråker etter Odd Magnar Horten, som gikk av med pensjon i mellomjula. Audun Vårvik var for øvrig Meråker-lensmann noen måneder i fjor.

–Det blir jo som å hoppe etter Wirkola. Jeg klarer ikke å fylle rollen etter Horten, men tar det som ei utfordring, sier han.

lars@bladet.no

936 98 982