Stjørdalens Blad får første kvinnelige redaktør

Linn Kathrine Yttervik (38) er ansatt som ny redaktør i Stjørdalens Blad og Malvik-Bladet.

Linn Yttervik er ansatt som ny redaktør i Malvik-Bladet og Stjørdalens Blad. Hun tar over redaktøransvaret fra konstituert redaktør Frank Cadamarteri i sommer.  Foto: Jakob Ellingsen

Nyheter

–Vi tok et verdivalg som familie og ønsket å flytte til Stjørdal for å komme nærmere familie og venner. Regionen er et ekstremt spennende område. Jeg gleder meg til å engasjere meg lokalt, sier Linn Yttervik til Bladet.

Hun blir den første kvinnelige redaktøren Bladet har siden starten i 1892.

Mediebransje i endring

Yttervik sier det er spennende å bli redaktør i en tid der media står overfor store endringer.

–Vi må fortsette å være superlimet lokalt i Stjørdal, Malvik og Meråker. Oppgaven er å levere et produkt folk vil ha til maten hver dag. Det viktigste er at vi har et godt produkt uansett hvilken løsning det pakkes inn med, sier Yttervik.

Begynner til sommeren

Konstituert redaktør i både Stjørdalens Blad og Malvik-Bladet, Frank Cadamarteri fortsetter i sin nåværende stilling til sommeren. Da begynner Yttervik i jobben som ny redaktør.

–Linn Yttervik er et veldig godt valg for Bladet. Hun kommer inn med en gedigen kunnskap om journalistikk og en bakgrunn som vil tilføre mye til Bladet, sier Cadamarteri.

Cadamarteri trakk sin søknad til stillingen som redaktør etter en helhetsvurdering.

Viktig for lokalsamfunnet

–Det er litt tidlig å si hvilken retning jeg vil ta avisa. Jeg kommer inn i et mediehus med sterke tradisjoner, som sitter på stor kompetanse. Vi må ta med oss de gode tingene derfra og smelte dem sammen med det beste fra de mediekulturene jeg kommer fra, sier Yttervik.

Hun kan likevel avsløre at hun synes det er veldig viktig å tørre å være patriotiske i regionen vår.

–Lokalsamfunnet trenger lokaljournalistikken. Vi må også tørre å løfte opp de mange positive tingene som skjer i regionen vår og være stole av det, sier Yttervik.

Brenner for nyheter

Yttervik jobber i dag som journalist i regionskontoret til VG i Trondheim. Hun har tidligere jobbet som journalist blant annet i lokalavisa Bladet Harstad og Dagbladet.

Yttervik var stringer for VG i Paris i to år fra 2006 til 2008, og nyhetsleder i VG i en periode.

–Jeg har vært nyhetsjournalist i nesten 20 år. Jeg brenner for nyhetsjournalistikken. Det er ingen grunn til at vi ikke skal lage knakende god journalistikk lokalt. Jeg har en klar plan om å bli værende her og engasjere meg lokalt, sier Yttervik.

Viktig geografisk område

Styreleder i Stjørdalens Blad, Henning Johansen sier til Bladet at Stjørdal og Malvik er viktige geografiske områder for Adresseavisen-konsernet som eier Bladet og Malvik-Bladet.

–Styret er svært godt fornøyde med ansettelsen av Linn Yttervik som ansvarlig redaktør. Hun har en spennende bakgrunn fra VG og andre aviser. Hun har en markert og dedikert lederstil og ønsker å gå på som redaktør hos oss, sier Johansen.

Første kvinnelige redaktør

Yttervik sier hun ikke har tenkt så mye på at hun blir den første kvinnelige redaktøren i Bladet.

–Det er hyggelig å dra statistikken litt i riktig retning. Dette blir spennende på mange måter, sier Yttervik.

Hun sier avslutningsvis at det er viktig å nå tilflytterne til regionen og appellere også til dem.

–Regionen vår er i stor vekst. Vi må invitere dem med. Som innflytter selv, ser jeg dem kanskje med litt andre øyne, sier Linn Yttervik.