Ber stjørdalspolitikerne godta Værnes-avtalen

Rådmann Kjell Fosse ber stjørdalspolitikerne snu og godta avtalen som er forhandlet fram med Meråker, Selbu og Tydal om Værnes storkommune.

Stjørdalsrådmann Kjell Fosse ber stjørdalspolitikerne godta Værnesavtalen i etetrmiddag.  Foto: Bjørn Fuldseth

Nyheter

Fredag ettermiddag samles formannskapet i Stjørdal til ekstraordinært møte for å drøfte situasjonen som er oppstått etter at stjørdalspolitikerne fikk kalde føtter på intensjonsavtalen om storkommune forrige uke.

Gordisk knute

– Utfordringen slik jeg ser det nå, er hvordan vi skal kunne få løst opp i den gordiske knuten som har oppstått, skriver stjørdalsrådmann Kjell Fosse.

Han legger fram saken til diskusjon i formannskapet fredag, men uten noen formell innstilling. I et notat til politikerne som Fosse legger på bordet samtidig, ber han stjørdalingene godta den opprinnelige avtalen som ble forhandlet fram i forrige uke.

LES OGSÅ: Torpederte Værnes-avtalen

– Mitt utgangspunkt er at dette må kunne være løsbart, skriver Kjell Fosse.

Hans klare holdning er at det beste for Stjørdal vil være å bli en del av en ny Værnes kommune som består av Stjørdal, Meråker, Selbu, Tydal og Frosta.

Godt rustet

– Det vil være en kommune med store naturressurser og utviklingsmuligheter og en kommune som vil være godt rustet til å møte fremtidas utfordringer, skriver stjørdalsrådmannen.

Han fremholder at den nye kommunen vil bli en av Midt- Norges største produsenter av ren energi som framtida vil ha stort behov for. Værnes blir en stor produsent av mat, stor på handel, industri, skogbruk, samferdsel, reiseliv og turisme og ikke minst en kulturkommune preget av mangfold.

Må jobbe aktivt

– Mulighetene ligger virkelig til rette. Derfor bør vi arbeide aktivt nå i sluttfasen for å få plass en slik kommune, skriver Kjell Fosse.

Han ser ikke en eventuell sammenslåing mellom Stjørdal og en eller to kommer som en like god og framtidsrettet løsning.

– Oppsida for alle kommunene vil bli langt større om alle går sammen. Da blir den nye kommunen virkelig en kraftig enhet med ressurser til å utvikle hele kommunen, skriver Fosse.

Stjørdalsrådmannen mener at er det noen steder i landet en skal kunne lykkes med en ny kommune, så bør Værnes ha et godt utgangspunkt.

LES OGSÅ: Ekstramøte om kommuneavtalen fredag