Forbereder «Sommer i Tyrol»

Sangere og instruktører har øvd på Opera Trøndelags uteforestilling denne uka.

Bak f.v.: Åmund Lockert Rohde, Nina Sætherhaug, Randi Spets, Ronald Rørvik, Toni Herlofson, Trond Gudevold, Lise Granden Berg og Eva Holm Foosnæs. Foran f.v: Ole Morten Velde, Lars Eggen Karianna Sommerro, Ingrid Eggen, Anne Spets og Sissel Norberg.  Foto: Jakob Ellingsen

Trond Gudevold 

Karianna Sommerro 

Nyheter

–Det er spennende å utforske hva vi kan gjøre. Når vi øver kan vi leke mer uforbeholdent, uten rammer, sier Karianna Sommerro, som spiller Klara.

Denne har det vært stor øvingsaktivitet i den gamle kinosalen på rådhuset.

Badeundertøy fra Hommelvika

Dette er det tredje året Opera Trøndelag og Opera di Setra samarbeider om en produksjon. I år går forestillingen både i Stjørdal og Tynset samme år.

–Forestillingen tar form. Regissør Ronald Rørvik tar i bruk problemstillinger fra regionen han spiller i. Alle stedsnavnene fra den Tyske originalen byttet ut. Johnsen er en badeundertøysprodusent fra Hommelvika, for eksempel, sier Eva Hom Foosnæs, som er musikalsk ansvarlig for forestillingen.

Mye dialog og koreografi

I løpet av øvelsene får sangerne føle manuset på kroppen på en annen måte en tidligere forberedelser. «Sommer i Tyrol» er en operette med mye dialog.

–Det som har overrasket meg mest er hvor mye koreografi det er. At det er mye dialog gjør også at historien kommer mer i fokus. Når man synger blir det ofte store, dramatiske ord. Dialogen er mer realistisk, sier Sommerro.

Hun har gått 8 år på Operaskolen i Stjørdal, før hun nettopp har gjort ferdig utdannelsen i musikkteater ved Bårdar-akademiet i Oslo, og sier det er artig å øve i en kjent sal i Stjørdal igjen.

Farse med et glimt

Trond Gudevold spiller den fintrønderske badeundertøysprodusenten fra Hommelvika, Johnsen. Han møter saksføreren til sin argeste konkurrent.

–Ikke nok med det, men han får et forhold til min datter. En ordentlig farse, et lystspill med mye humor, sier Gudevold, som har lang fartstid i Opera Trøndelag, senest fra «Flaggermusen».

Foregår på hotell

Forviklingene «Sommer i Tyrol» finner sted på et hotell. Gudevold sier Ersgard blir en flott ramme rundt handlingen.

–Vi har bodd på Ersgard denne uka. Vi testet stykket der for å tilpasse det til de fysiske rammene som er der, sier Gudevold.

Kyr i Seter-operaen

I det øvingsuka går mot slutten, stiller tre i administrasjonen i Opera Trøndelag opp i ku-kostymer.

–Jeg har jobbet med Rørvik og koreograf Toni Herlofson mange ganger før, så langt tilbake som til 1998. Denne gangen leker vi mye med dialekter. En selvopptatt bergenser kommer til Trøndelag. Dette blir mrro, sier Trond Gudevold.