Kommer hjem fra ørkenen

Når Hogne Galåen og resten av Sugarfoot kommer i høst, er det 15 år og flere band siden sist stjørdalingen spilte i hjembyen.

Plateaktuelle Sugarfoot kommer til Stjørdal i høst.  Foto: Dave Raphael

Det var surrealistisk, med skilt «fare for klapperslanger», og skorpionskjelett under verandaen. Det er klart det gjør noe med musikken. Hogne Galåen

Nyheter

–Jeg har ikke spilt i Stjørdal siden jeg album-debuterte i 2001. Det er litt rart å tenke på, men det har bare blitt sånn, sier Hogne Galåen i Sugarfoot.

Han, og Even Granås fra Lånke, har med resten av bandet til hjembyen for første gang.

Plateaktuelle

I september dro trøndelagsbandet til ørkenen i Joshua Tree i California for å spille inn album.

–Vi leiet bil i Los Angeles og kjørte tre timer ut i ørkenen. Der var vi i samme studio som Eagles of Death Metal har vært for å spille inn album før. Vi begynte å jobbe med en gang, og resultatet er plata vi slapp 20. mai i år, sier Galåen.

Det er et resultat kritikerne her hjemme i Norge har synes å ha likt veldig godt. Anmelderne i flere aviser har rullet terningen til 5 og 6.

–Lanseringen på Dokkhuset i Trondheim var en stor suksess. Det er kjempehyggelig at vi har fått så fine tilbakemeldinger på plata i etterkant. Når vi kommer til Stjørdal i september, kommer vi til å spille det meste fra nyplata og mer til, sier Galåen.

Ikke i Trondheim

Gitaristen, som også synger i bandet, sier prosessen med det Sugarfoots fjerde album hadde som utgangspunkt at de ville gjøre noe nytt.

–Vi ville ikke spille inn enda en plate i Trondheim. Joshua Tree var en helt vanvittig plass å være. Det var surrealistisk, med skilt «fare for klapperslanger», og skorpionskjelett under verandaen. Det er klart det gjør noe med musikken, sier Galåen.

Resultatet ble de 14 låtene som utgjør «Different Stars».

Hjemkomst

Galåen sier det blir litt spesielt å spille i Stjørdal for første gang på så lang tid.

–Jeg og Even Granås har spilt mer eller mindre sammen siden vi var 14 år gamle. Nå er vi snart 40. Det blir veldig gøy å spille i Stjørdal igjen, forteller Galåen.

Han forteller at han spilte veldig mange konserter i og rundt Stjørdal før han flyttet fra byen i 1998.

–Det ble klart på et tidspunkt at vi ble litt lei kulturlivet på Stjørdal. Det ble mye det samme. Vi har spilt mer på Steinkjer, Brønnøysund og andre steder i Nord-Trøndelag etterpå, sier Galåen.

Vise frem det de gjør

Gitaristen sier pipa har fått en litt annen lyd etter at arbeidet med Kimen begynte.

–Etter at Kimen har kommet på plass, har vi hatt lyst til å komme tilbake til Stjørdal og vise hva vi har gjort de siste årene. Kulturlivet i byen har fått et voldsomt løft, sier Galåen.

Han håper mange av de gamle kjente som vet av dem er nysgjerrige på å høre resultatet av de siste årenes arbeid.

Aktiv periode

Etter albumlanseringen i slutten av mai, lanserte Sugarfoot musikkvideo denne uka.

–Vi satte av en dag til foto og video like etter selve innspillingen. Vi er inne i en aktiv periode nå, og da passer videoslipp veldig bra. Etter sommeren gleder jeg meg til å spille for foreldre og gode venner i Stjørdal.

Sugarfoot i studio i ørkenen i Joshua Tree, California, USA.  Foto: Dave Raphael