– Ada Sofie er virkelig en pårørende

Grunnleggeren av Stine Sofies Stiftelse holder foredrag på Scandic Hell.

Ada Sofie Austegard, grunnleggeren av Stine Sofies Stiftelse, holder foredrag på Scandic Hell mandag 12. september.  

Nyheter

N.K.S. Veiledningssenter for pårørende i Midt-Norge, som holder hus i Skolegata i Stjørdal, inviterer til dagskonferansen «Barndommen kommer ikke i reprise» på Scandic mandag 12. september.

Ada Sofie Austegard og Kristin Myrmel holder foredrag.

– Vi er fornøyde med programmet. Det blir veldig spennende å høre hva de har å si, sier Karin Tuvmarken. Hun er daglig leder ved N.K.S. Veiledningssenter for pårørende i Midt-Norge.

Baneheia

Ada Sofie Austegard grunnla Stine Sofies Stiftelse i august i 2000, bare måneder etter at datteren ble drept i Baneheia. I mai i år åpnet Stine Sofie Senteret i Grimstad, driftet av stiftelsen. Dette er verdens første mestringssenter for voldsutsatte barn og unge.

Austegard og stiftelsen har mottatt en rekke priser, blant annet Kongens fortjenestemedalje i gull.

– Det er første gang hun er i Trøndelag og holder foredrag. Ada Sofie er virkelig en pårørende, sier Tuvmarken.

Tuvmarken møtte Austegard på en konferanse i Alta i fjor.

– Hun sa ja med en gang jeg spurte henne. Det var mer «når skal jeg komme»? Kjempeartig at hun tar seg tid, forteller Karin Tuvmarken. 

Kristin Myrmel har blitt pårørendes stemme, etter at hun ga ut boka «Alternativ X» i 2012. Her kommer hun med nyttige tips og informasjon til pårørende av rusmisbrukeren.

Kristin Myrmel holder foredrag på Scandic Hell mandag 12. september. 


– Målgruppen for konferansen er fagpersoner innenfor helse- og omsorgstjeneste, skole og barnehage, NAV og pårørende til personer med rusproblem, sier informasjonskonsulent Ingunn Nesset.

Samtaletilbud

Årets konferanse er den fjerde i sitt slag i regi av N.K.S. Veiledningssenter for pårørende i Midt-Norge. Under fjorårets konferanse var det 130 påmeldte.

– Vi har to målsettinger med en slik konferanse: Det ene er å lage et godt tilbud som når en stor del av de som jobber med barn og ungdom, mens det andre er markedsføring av oss selv, sier Karin Tuvmarken.

Veiledningssenteret er inne i sitt sjette år i Stjørdal.

– Vi er et samtaletilbud. Det handler om å ta tilbake sjefsrollen over livet sitt. I løpet av ett år har vi mellom 500 og 600 samtaler, sier Tuvmarken.

Påmeldingsfristen til konferansen «Barndommen kommer ikke i reprise» går ut førstkommende fredag.

Ingunn Nesset (t.v.) og Karin Tuvmarken håper på god påmelding til dagskonferansen på Scandic Hell mandag 12. september. – Ta kontakt med oss for påmelding, sier de.  Foto: Lars Sørnes