Internasjonal medalje til kaffeporteren fra Stjørdal

Kaffeporteren Hausten fra Stjørdalsbryggeriet er så god at det blir internasjonal medalje.

Bryggerimester Mikael Slettedal og daglig leder Halvard Andresen med kaffeporteren fra Stjørdalsbryggeriet.  Foto: Kristian Helgesen

Nyheter

Onsdag ettermiddag ble det kjent at porteren fra Stjørdal kommer på pallen i den internasjonale Nordic Beer Challenge 2016 i København.

Det er 19 profesjonelle og internasjonalt anerkjente øldommere som har gitt medalje til det mørke ølet fra Stjørdalsbryggeriet.

– Helt fantastisk, sier Halvard Andresen.

Han er daglig leder i Stjørdalsbryggeriet. Neste uke reiser han til København sammen med bryggerimester Mikael Slettedal og medeier Per Vikaune for å ta imot medaljen.

– Vi vet ikke hvilken valør det er på medaljen ennå. Men for oss er det stort bare å komme på seierspallen, smiler Halvard Andresen.

Nordic Beer Challenge i København er den første uavhengige nordiske ølfestivalen. Her deltar 180 øltyper fra 60 bryggerier i20 land.

– Det er kjempeartig å få medalje i en konkurranse med så mange flinke bryggerier som lager veldig gode øltyper, sier Halvard Andresen.

Kaffeporteren Hausten er et mørkt øl som gjerne nytes til kaffe og dessert. Ølet er tilsatt kaffe fra Langøra Kafdfebrenneri.