Biltema flytter fra Stjørdal

– Etter nei til etablering på Tangmoen i Stjørdal iverksetter vi nå plan to, som er flytting og etablering av Biltema til Levanger.

Biltema ser mot Levanger etter nei til etablering i Havnegata.  Foto: Bjørn Fuldseth

Nyheter

Det er en tydelig overrasket adm. dir. i Biltema Norge A/S, Knut Svenningsen, som sier dette. 25 arbeidsplasser ville en Biltema-forretning gitt i «Norplastabygget» på Tangmoen, men onsdag kveld sa et flertall av stjørdalspolitikerne i plankomiteen nei til Svenningsen og Biltema-etableringen i Havnegata.

Vekk fra Hell

Biltema er i dag på Hell Kjøpesenter. Svenningsen sier lokalene for hans aktivitet på Hell Kjøpesenter er lang fra optimale.

– De er for små.  Der har vi 6 000 varelinjer. Vi ønsker 19.000 varelinjer som vi ville fått i Havnegata, i tillegg til at vi ville fått en butikk på gateplan, som vi vil ha.  På Hell er vi i andre etasje. 2. etasje, som er en utfordring med hensyn til å få varene på plass. Politikernes vedtak betyr mest sannsynlig at Biltema strykes fra kartet i Stjørdal, sier Svenningsen.

Overrasket

Han legger ikke skjul på at avslaget i Stjørdal var overraskende.

–Politikerne i Stjørdal setter oss nå i en kinkig situasjon. Vi hadde trodd Stjørdal ville beholde Biltema i kommunen. Vi ser ingen andre alternative muligheter i Stjørdal. Jeg er virkelig overrasket over vedtaket i denne komiteen, og ikke minst stemmegivningen fra enkelte politiske partier som skal være næringsvennlige, men som her ikke er det.

– Hva nå da?

– Vi ser på en utvidelse av vår etablering i Malviksenteret. Avslaget innebærer også igjen å starte en dialog med Levanger. Den dialogen var veldig hot, men vi har hele tiden trodd at Stjørdal ønsket oss , ta imot oss med åpne armer. De fleste kommuner i Norge åpner for oss, legger til rette for etablering. Stjørdal sier nei, og da må vi se oss om etter andre alternativer, og det betyr å ta opp igjen dialogen om etablering i Levanger, sier Knut Svenningsen.