Anonym giver betalte omstridt parkeringsbot

Jan Martin Troseth fikk seg en overraskelse da han hentet inn posten.

Jan Martin Troseth kjemper en kamp mot kommunen i forhold til parkering utenfor leiligheten der han bor. På mandag fant han et anonymt brev med penger til betaling av parkeringsbot. 

Nyheter

– Jeg ble frossen på ryggen. Jeg hadde aldri tenkt at noen kunne være så hjelpsomme!

Like før helgen fikk Jan Martin Troseth beskjed om at klagen hans på den siste parkeringsboten han har fått av Stjørdal kommune, er avvist. Mandag morgen lå det en annen konvolutt i postkassen hans. Ustemplet, uten påskrift utenpå.

Den inneholdt 750 kroner. I konvolutten lå det også et brev der det står «Vi registrerer den urett som du og din familie blir utsatt for i Spinnerigaten. Derfor betaler vi ditt forelegg pålydende 750 kr».

Ingen underskrift. Ingen tegn som forteller hvem avsendere er.

Ikke medhold

– Hvem dette kan være? Jeg aner ikke. Men jeg kjenner mye folk, og jeg tror rett og slett at dette er noen som føler med meg, sier Jan Martin Troseth.

Han er i klammeri med Stjørdal kommune på grunn av en parkeringsbot som han mener er helt feil ilagt. Han har klaget på boten, men fikk nettopp brev om at klagen ikke er tatt til følge.

I brevet med avslaget står det samtidig at han kan kreve å få saken forelagt tingretten. I så fall har han en frist på tre uker til å gjøre det.

Til retten?

Jan Martin Troseth har tidligere vært tydelig på at han ikke kommer til å betale boten. Hva gjør han nå?

– Jeg hadde hatt lyst til å ta saken til retten, men spørsmålet er hvor mye det vil koste meg. Klarer jeg å forsvare det økonomisk? Motparten har tross alt litt mer penger enn meg å slå i bordet med, sier han litt ironisk.

Dette er ikke første gang Jan Martin Troseth får parkeringsbot. Men første gang valgte kommune til slutt å stryke hele greia. Så, i vår, fikk han ny parkeringsbot. Han kom med et flyttelass som skulle inn i leiligheten, og han hadde satt fra seg bilen like foran inngangen til huset der leiligheten hans befinner seg.

– Det har jeg lov til, selv om den er skiltet som gang- og sykkelvei. Jeg hindret heller ikke trafikken på gang- og sykkelveien, sier han.

Jan Martin Troseth understreker også at han ikke bruker gang- og sykkelveien som parkeringsplass, men bare når han har større lass som skal inn i huset.

Kjenner mange

Uansett – nå vil en anonym velgjører betale boten som Jan Martin Troseth har fått. Han aner ikke hvem den anonyme giveren kan være.

– Men det er mange som vet om kampen jeg har hatt med Stjørdal kommune, sier Jan Martin Troseth.