Lensmannskontoret i Malvik legges ned

Flytter 13 ansatte til Stjørdal.

Lensmann Marit Helene Stigen og politimester Nils Kristian Moe.   Foto: Anders Fossum

Nyheter

Det har ligget i kortene lenge, men i dag ble det bekreftet: Malvik lensmannskontor legges ned.

Beslutninga ble kunngjort av politimester Nils Kristian Moe på en pressekonferanse ved Vikhammer ungdomsskole i dag, mandag.

Politikontakter

Stjørdal lensmannskontor overtar politiansvaret i Malvik, og de 13 ansatte i Malvik får nå oppmøtested i nabokommunen, skriver Malvik-Bladet.

Nedleggelsen er en konsekvens av regjeringens nærpolitireform. I 2016 ble landets politidistrikter redusert fra 27 til 12, og i disse dager avgjøres skjebnen til en rekke norske lensmannskontor.

Nedleggelsen i Malvik effektueres allerede denne uka. Førstkommende fredag stenges dørene for godt.

Ordfører Ingrid Aune (Ap), lensmann Marit Helen Stigen og politimester Nils Kristian Moe presentere en historisk avtale mandag.

Den såkalte «Malvikmodellen» innebærer i hovedsak at lensmannskontoret erstattes med to lokale politikontakter som har oppmøtested i Stjørdal.

– I tillegg til politiressursene vi får gjennom vakt- og turnusordningen i Værnesregionen, vil Malvik få to håndplukkede politikontakter. Disse skal jobbe med forebyggende arbeid i Malvik, særlig blant barn og unge. Blant annet er de forpliktet til å besøke elever, lærere og rektorer ved alle skoler i Malvik, sier ordfører Aune.

Les mer om avtalen på Malvik-Bladet sine nettsider!

Meråker i fare

Meråker lensmannskontor står også i fare for å få lensmannskontoret nedlagt. Politimester Nils Kristian Moe anbefaler å gå for et alternativ der Trøndelag politidistrikt kommer til å bestå av 7 tjenesteenheter og 16 tjenestesteder.

Tjenesteenhet Værnes består av kommunene Meråker, Stjørdal, Malvik, Frosta, Selbu og Tydal med tjenestested i Stjørdal.

Politimesteren skal sende sitt forslag til Politidirektoratet 15. desember.