Vil reagere nådeløst overfor grisekjørere

Gjentatte meldinger om bil-lek på Sveberg.
Nyheter

Klokka 05.37 tirsdag ble politiet i Trøndelag oppringt av en frustrert beboer på Sveberg. I flere netter på rad hadde vedkommende bevitnet uvettig kjøring med bil i området ved Malvik Senter.

- Tirsdag morgen var begeret fylt. Ved 05-tida varslet melder om at to biler spant rundt og kjørte gris ved senteret, sier politiførstebetjent Svein Erik Gjølmesli ved Stjørdal lensmannskontor.

Yndet sted

Politiet hadde ikke kapasitet til å rykke ut på det aktuelle tidspunktet, men ifølge Gjølmesli er ordensmakten kjent med at parkeringsplassen på kjøpesentertaket og veiene i området er et yndet sted for det han betegner som grisekjøring.

- Henvendelsen føyer seg inn i rekken av en mengde tilsvarende meldinger fra beboere i området de siste årene. Vi har fokus på dette og har vært på stedet flere ganger, sier Gjølmesli.

Han  oppfordrer publikum til å fortsette å ta kontakt.

- Dette er ikke noe lekeplass. Vegtrafikkloven gjelder like mye på parkeringsplassen som på vei. Dersom politiet observerer dette selv, vil det reageres nådeløst. Den type kjøring kan kvalifisere til førerkortbeslag, advarer politiførstebetjenten.

Ny melding

Han opplyser at politiet fikk nok ei melding om uaktsom bilkjøring på Sveberg tisdag kveld.

Denne gangen ble en patrulje sendt til stedet.

- Patruljen kom i kontakt med noen ungdommer. De fikk muntlig pålegg om å forlate stedet, sier Gjølmesli.