Kjørte halve landet for å stille til valg

– Hva er vel mer naturlig enn å kjøre 12 timer fra Oslo til Brønnøysund?

Partileder Arnt Rune Flekstad fra Stjørdal.  Foto: Vegard Ottervig

Nyheter

Tre tillitsvalgte fra Liberalistene kjørte fra Oslo til Brønnøysund for å levere signaturene som krevdes for å kunne registreres som politisk parti.

Partiet har i løpet av bare to år samlet nesten 2.000 medlemmer og puster med det partiet Rødt i nakken.

Feiring

Med 6.100 signaturer i sekken og 900 kilometer foran seg i en bil dekorert med partiets lilla farger, satte de onsdag 7. desember av gårde mot Brønnøysund. PR-stuntet inneholdt livesendinger, konkurranser og hilsener.

– Hva er vel mer naturlig enn å kjøre 12 timer fra Oslo til Brønnøysund? spør en lattermild partileder, Arnt Rune Flekstad fra Stjørdal i en pressemelding.

Etter at signaturene var trygt overlevert, ble det stor feiring med sjampanje, partyhatter og konfetti.

– Måker og forbipasserende i kystbyen lurte nok fælt på hva vi drev med, men dette har vi ventet på i to år, så det måtte selvsagt feires, sier Flekstad.

– Dette er absolutt det største målet vi har nådd. Nå kan vi se fremover, vel vitende om at et konsekvent liberalistisk alternativ endelig vil være tilgjengelig i alle valglokaler landet rundt, legger han til.

Mange besøk

Liberalistene, som blant annet vil melde Norge ut av EØS og FN, legge ned kulturdepartementet og sentralbanken, fjerne arbeidsgiveravgiften og avkriminalisere narkotika, vil nå ha lister i alle landets valglokaler ved stortingsvalget neste høst.

Leder av partiets ungdomsorganisasjon Liberalistisk Ungdom, Fredrik Laving, forteller at de i løpet av året har besøkt et hundretall av landets videregående skoler, og har på den måten fått vist seg frem og samlet signaturer. 

– Husk at vi har klart å registrere partiet helt uten rike onkler, uten kjendisvenner og uten stor pressedekning, forteller Flekstad i en pressemelding.