De øver for harde livet

10. februar er det premiere på Skatvalsrevyen.

Intens øving til premieren. I forgrunnen Trond Grandalsmo og Terje Stamnes.  Foto: Jan Erik Sundoy

Asbjørn Saksvik er en av mange ivrige dugnadsarbeidere. Han klipper billetter til forestillingene.  Foto: Jan Erik Sundoy

Nyheter

Rundt to hundre ildsjeler er med på dugnadsarbeidet til årets Skatvalsrevy.

– Det trengs ikke bare folk på scenen, selv om de er veldig viktige, sier Skatvalsrevyens leder Lill Wenche Welle.

Dugnad

Nesten halve bygda er med og jobber dugnad.

Skatvalsrevyen har spredt humor og glede i Stjørdal helt siden 1971. Bare to år har det vært opphold i revyene siden starten.

Skatvalsrevyen er en viktig del av de sterke revytradisjonene i Stjørdal. 10 februar braker det løs igjen med mange skjeve blikk på smått og stort på Skatval og i Stjørdal. Flere vil få passet sitt påskrevet gjennom sketsjer og sangtekster.

Skriver alt sjøl

Skatvalsrevyen skriver alle tekstene sjøl. Revyen har egen skrivegruppe som starter arbeidet straks en revy er over. Skrivegruppa hadde deadline første desember.

– Men vi tilpasser og gjør forandringer hele tida, sier Lill Wenche Welle.

Nå er skuespillerne i full gang med å øve inn tekstene til sketsjer og sanger. Bernt Øren er revyregissør og Siri Bones har regien på sangen og musikken.

Årets Skatvalsrevy har fått navnet «Bonanza». Med det vil revyentusiastene på Skatval bidra til å blåse liv igjen i western saloon-tradisjonen i Skatvalsrevyen på åttitallet.

– Da kjørte vi revyer med western-tema i fem-seks år, sier revyveteran Gudmund Aasen.

Han er en av mange som har vært med i Skatvalsrevyen gjennom utallige år og står på fortsatt.

Western-tema

Western saloon-perioden var en gullalder for Skatvalsrevyen. Det var tjukt av folk på hver eneste forestilling.

– Folk stilte i cowboyhatter og flanellsskjorter. Det var knapt en eneste flanellsskjorte å oppdrive i butikkene på Stjørdal mens Skatvalsrevyen pågikk. Folk måtte til Trondheim for å kjøpe, humrer Gudmund Aasen.

Nå snekres det for harde livet i samfunnshuset på Skatval. Western-interiøret er i ferd med å komme på plass. Også dreiescenen skal tas i bruk.

– Det skal bli et storslagent og artig opplegg, smiler Lill Wenche Welle.

Alt var ikke bedre før...

Sju forestillinger

Revygjengen på Skatval planlegger sju forestillinger. Premiere fredag 10. februar og ny forestilling lørdagen etter. Så blir det forestillinger over tre helger. Den tradisjonelle pensjonist-forestillingen går av stabelen søndag 19. februar.

Tradisjonen tro inviterer revygjengen på Skatval til skikkelige helaftener med revy, mat og dansemusikk etterpå. Gjengen i samfunnshuset har alle serveringsrettigheter når det gjelder forfriskninger. Publikum benkes rundt småbord.

Først blir det litt revy på scenen, Så en pause med mat og forfriskninger. Mer revy og så spiller orkesteret Johans opp til dans etterpå. Overskuddet fra Skatvalsrevyen pleier å gå til samfunnshuset.

Lill Wenche Welle er leder for Skatvalsrevyen. Gjengen i bakgrunnen øver til årets revy.  Foto: Jan Erik Sundoy