Vil hjelpe barn rammet av skolevegring

Organisasjonen Voksne for barn Malvik og Stjørdal.

Inger Anne Kolsvik, Nancy Skjetne, Maria Hegge og Monica Sørli fra Voksne fra barn Malvik og Stjørdal arrangerer temamøte i Bruket førstkommende mandag.  

Nyheter

Voksne for barn i Malvik og Stjørdal etablerer støttegruppe for pårørende av skolevegrere.

I morgen arrangerer organisasjonen åpent møte om temaet.

Mange sliter

Møtet i regi av lokallaget foregår i Bruket kulturhus i Hommelvik og tar for seg utfordringene mange barn opplever i skolehverdagen.

Ifølge forsker Trude Havik har 3,6 prosent av norske elever i sjette til tiende klasse vært borte fra skolen av skolevegringsrelaterte grunner. Det opplyser Havik til forbrukernettstedet Klikk.

Eksperter til Bruket

Inger Anne Kolsvik i Voksne for Barn Malvik og Stjørdal forteller at organisasjonen har fått med seg tre eksperter som vil belyse tematikken i Bruket mandag kveld. Psykologspesialist Jo Magne Ingul er en av dem. Ingul har blant annet skrevet en doktorgradsavhandling om skolefravær, skolevegring og sosial angst hos ungdommer.

– Utgangspunktet vårt er å gjøre noe som kan bidra til at barna får en bedre skolehverdag, sier Kolsvik. Hun poengterer at møtet er gratis og åpent for alle.

- Det vil spesielt være relevant for foreldre, ansatte i skolen og barnevern, sier hun.

Støttegruppe

Vikhammerkvinnen er leder for lokallagets nyetablerte prosjekt for å hjelpe skolevegrere. I slutten av denne måneden holdes den første av i alt sju planlagte samlinger for pårørende. Møtet avholdes på Vikhammer ungdomsskole mandag 27. mars.

–Tanken er å gjennomføre regelmessige samlinger en gang i måneden fram til november, sier Kosvik og innrømmer at hun er spent på responsen.

–Jeg håper pårørende i nærområdet benytter seg av tilbudet, sier hun. Voksne for barn Malvik og Stjørdal har fått 196.000 kroner i støtte fra Extrastiftelsen for å gjennomføre de planlagte tiltakene.