170 ivrige skiskyttere i aksjon på Selbuskogen

  Foto: Einar Hugnes

Nyheter

Lørdag deltok hele 170 skiskyttere i Trøndercupen i skiskyting som Skatval Skilag var arrangør av ved Selbuskogen Skisenter.

En av de som var først ute, og som gjorde det godt, var 11-åringen Thomas Reitan fra arrangørklubben Skatval Skilag. Han skjøt feilfritt på sine to skytinger og fosset fram i løypa.

- I dag gikk det veldig bra. Jeg er storfornøyd med at det ble blink på alle skuddene. Skiskyting starta jeg med denne vinteren, etter først å ha gått et sikkerhetskurs. Hovedsponsoren min er morfar Bjørn Krogstad. Han er alltid med meg, kunne Thomas fortelle da han hadde fått igjen pusten etter målgang.

Første gang

Skiskyttergruppa i Skatval Skilag var for første gang arrangør av ett av rennene i Trøndercupen, hvor det totalt er sju renn i løpet av vinteren. Rennet på Selbuskogen hadde fått navnet ”Hegra Sparebank Fellesstart”, da manga av de mer erfarne utøverne gikk fellesstart.

- Vi har over 50 funksjonærer i aksjon i dag. Dette er første gang hvor vi står som arrangør for et såpass stort renn i skiskyting. Det skal vi fortsette med de kommende vintrene, kunne rennleder Kjetil Lie fortelle.

Trives godt

Ellen Marie Bjørseth (t.v.) og Ingeborg Auran smilte bredt og gledet seg til å gjennomføre lørdagens skiskytter-renn.  Foto: Einar Hugnes

To av de mange jentene som var med på Selbuskogen lørdag, var Ingeborg Auran og Ellen Marie Bjørseth fra Skatval Skilag. De gode venninnene koste seg i finværet og gikk raskt gjennom de tre rundene i løypa.

For Ingeborg ble det nesten fulltreff på de to skytingene, med ni av ti blink.

- I dag var det flotte forhold i løypa. Jeg er godt fornøyd med ni treff. Dette er andre året jeg er med på skiskyting, noe jeg stortrives med, sa Ingeborg.

Lokale deltakere

Skatval Skilag stilte med 20 deltakere i Trøndercupen i skiskyting denne helga. Meråker Skiskytterklubb hadde med fire. To av dem var kameratene Halvard Livik og Håkon Pedersen, begge i 12-årsklassen.

- Jeg måtte gjennom to strafferunder, men gikk raskt i løypa. Dermed ble det ei god tid på meg. Skiskyting stortrives jeg med, fortalte Halvard etter målpassering.

Kameratene Håkon Pedersen (t.v.) og Halvard Livik fra Meråker Skiskytterklubb gjorde det godt i lørdagens renn på Selbuskogen.  Foto: Einar Hugnes