Fant ferske jervespor i Lånke

Jerven har passert nært bebyggelse.

Det er observert jervespor to steder i Lånke. Dette er en jerv som ble avbildet i Skarvan for noen år siden.  Foto: Kurt Snekvik

Nyheter

Onsdag ble det observert jervespor to steder i Lånke. Det ene var i nærheten av boligfeltet i Dybvadsgrenda, og det andre var i Vårdalen, turstien mellom Dybvad og Julum.

Bekrefter jervespor

Rovviltkontakt i Stjørdal, Ivar Rimul, bekrefter at han har sett på bildene av sporene, og tror ganske sikkert at det er snakk om en jerv som passert i Lånke.

- Jeg har sett bilder av sporene, og jeg har vært på stedet. Slik jeg ser det er det stor sannsynlighet for at vi her snakker om en jerv, sier Rimul.

Ikke uvanlig

Rimul påpeker videre at det ikke er uvanlig at jerven trekker ned mot lavereliggende skog om våren på leting etter mat. Så at det er funnet jervespor i Lånke mener han ikke er oppsiktsvekkende.

- Det er nok helt naturlig og vanlig. Men at den kommer så nært boligbegyggelse er kanskje ikke helt normalt. Jerven er vanligvis veldig sky og trekker seg unna folk. Men her er det nok snakk om en jerv som er på leting etter mat, et kadaver kanskje, sier Rimul.

- Hva bør folk tenke på når jerven er så nær boligområdene?

- Folk trenger ikke være redd. Jerven er redd folk og vil helt sikkert trekke seg unna. Så ingen trenger å bekymre seg, avslutter Ivar Rimul.