Målet er cupfinale og en plass blant topp fem

Kristine Nøstmo er førstemålvakt i Trondheims-Ørn. Hun er også med i landslagstroppen.   Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Nyheter

 – Vi har som mål om å komme topp fem, samt komme til cupfinalen i november, sier Kristine Nøstmo (23).

Målvakta fra Grønberg har hatt en grei sesongoppkjøring sammen med sine lagvenninner i Trondheims-Ørn, med blant annet en god uke på La Manga i Spania. Der spilte Trondheims-Ørn treningskamper mot Sandviken og mot Arna Bjørnar med henholdsvis 1–1 og 0–0 som resultat.

Eneste mål

Det var for øvrig Maria Olsvik (22), den andre spilleren i Trondheims-Ørns a-stall med bakgrunn fra Malvik IL, som laget trondheimsklubbens eneste mål under treningsoppholdet.

Blir spennende

– Det blir en spennende sesong i år. Tror det blir en av de jevneste sesongene i Toppserien på ekstremt lenge. Jeg tror ikke Lillestrøm vil dominere like mye som det de har gjort de siste årene, men de har fortsatt mange gode spillere. Jeg tipper det vil bli en jevn fight mellom Lillestrøm, Avaldsnes og Stabæk i toppen, sa Kristine Nøstmo søndag kveld.

Landskamp

Da befant hun seg i Skien og ladet opp til mandagens treningskamp mot Sveits med det norske kvinnelandslaget. Nøstmo er en av tre målvakter i troppen sammen med Ingrid Hjelmseth fra Stabæk Fotball og Cecilie Hauståker Fiskerstrand fra Lillestrøm Kvinner. Nøstmo kjemper om en plass i den norske troppen som skal til EM-sluttspillet i Nederland i sommer.

– I tillegg til femteplass i toppserien og cupfinale, har jeg så klart et mål om å bli med landslaget til EM-sluttspillet, sier 23-åringen som kom til Trondheims-Ørn fra Malvik IL i 2012.

Vil overraske

– Innad i gruppa i Trondheims-Ørn har vi som mål om å bli litt bedre for hver dag på trening. Vi ønsker å prege serien som et av de sterkeste lagene kollektivt. Vi har et ungt lag, men jeg er sikker på at vi kommer til å overraske. Det handler for oss om å stabilisere nivået vårt, sier hun.

Trondheims-Ørn har spilt veldig mange treningskamper mot ulik motstand både fra toppserien, førstedivisjonslag og guttelag i sesongoppkjøringen.

Bærebjelke

– Så vi har virkelig fått jobbet. Nå er det bare å arbeide med detaljer inn mot seriestarten mot Kolbotn hjemme på Ørn Arena på Lade i Trondheim andre påskedag, sier Nøstmo som forventer av seg selv å være en bærebjelke for laget og som alltid gir hundre prosent.

– Jeg trives godt i sjefsrollen jeg har og jeg skal være med på å prege Toppserien, sier hun.

Påskeferie med familien har hun langfredag og påskeaften. Da blir det rett på hytta i Fersdalen i Meråker, med skigåing avslapping og gaukrenn!