Skuffet over ikke å bli invitert til debatt

– Dette synes jeg er ille.

Pensjonistpartiets Per Walseth er skuffet over ikke å være invitert til partidebatt i Bruket under Arbeiderfestivalen i Hommelvik.   Foto: Trond Nøstberg

Nyheter

Pensjonistpartiets Per Walseth reagerer på at han, som den eneste førstekandidaten fra Malvik, ikke er invitert til valgdebatten under Arbeiderfestivalen i Hommelvik.

– Dette synes jeg er ille. Pensjonistpartiet er det eneste partiet som stiller liste ved stortingsvalget som har en førstekandidat fra Malvik. Vi har også hele fem kandidater fra Malvik på lista, det er det ingen av de andre partiene som har. Derfor ble jeg forundret over å høre at det var invitert til partidebatt under Arbeiderfestivalen uten at vi har mottatt noen henvendelse eller invitasjon, sier en skuffet Per Walseth.

Ikke blant de største

– Pensjonistpartiet er ikke blant de største partiene som stiller liste ved stortingsvalget i september. Men her i Malvik er vi representert med en i kommunestyret, like mange som både KrF og SV. Det er rett og slett merkelig at Arbeiderfestivalen velger uten hvilke partier som skal få delta i en partidebatt. Etter å ha tatt kontakt fikk jeg beskjed om at det ikke var plass til Pensjonistpartiet i panelet denne gangen, sier Per Walseth.

– Det er 17 politiske partier i Sør-Trøndelag som har levert liste til stortingsvalget i september. Jeg skjønner av henvendelsen at Pensjonistpartiet reagerer på at de ikke er invitert til debatten, og det beklager vi selvsagt, sier Hege Olufsen, som er ansvarlig for gjennomføringen av partidebatten under årets Arbeiderfestival i Hommelvik.

– Grunnen til at de ikke inviterte denne gangen er at vi ønsker en publikumsvennlig debatt som ikke varer lenger enn to timer. Vi ønsker også at de partiene som deltar skal få nok taletid til at de syns det er verdt å ta turen til Bruket Kulturhus for å være med i den politiske debatten, sier Olufsen.

Har invitert åtte partier

– Vi har valgt å invitere de åtte partiene som har representanter på Stortinget i denne perioden, eller som vi tror har størst sjanse til å få inn representanter i årets valg. Vi skulle gjerne ha invitert alle partiene, men da måtte vi ha hatt et helt annet type arrangement enn vi har valgt å holde denne gangen. Jeg kan imidlertid love at neste gang vi inviterer til debatt i forbindelse med kommunevalg, er Pensjonistpartiet definitivt på invitasjonslista, sier Hege Olufsen.

De partiene som stiller liste i Sør-Trøndelag ved høsten stortingsvalg er Arbeiderpartiet, Partiet De Kristne, Demokratene i Norge, Fremskrittspartiet, Høyre, Kristelig Folkeparti, Kystpartiet, Miljøpartiet De Grønne, Pensjonistpartiet, Piratpartiet, Rødt, Senterpartiet, Sosialistisk Venstreparti, Venstre, Alliansen, Helsepartiet og Liberalistene.