Hvem vil drive kiosken i sommer?

Kommunen vil ha åpen kiosk i Storvika.
Nyheter

– Det er gode betingelser. Gratis leie av lokalene, sier bygartner Elin Aune.

Driftsutgifter som strøm, vann og renovasjon dekkes også av kommunen. Imot tilsyn med sanitæranlegget slik at toalettene kan holdes åpent i helgene gir kommunen i tillegg et driftstilskudd.

Helger og godværsdager

Kommunen vil at Storvika-kiosken skal være åpen alle helger fra midten av mai til midt ut i september, og alle godværsdagene i sommermånedene.

Godværsdagene må driver få med seg, for å få overskudd av driften.

– Det er det som er helst når det er godvær at folk finner veien til Storvika. Når været ikke er bra kan det være lite folk. Det er det som er utfordringen med å drive. Det kan være bra å få til noen ekstra aktiviteter, sier Aune.

Gjerne aktiviteter

Hvis noen har tanker om sånt, bør det fremgå av søknaden. Det ses på som positivt, skriver kommunen også i selve utlysingen.

Kommunen på sin side forsøker å legge til rette for at folk skal benytte strandstien. Målet er at Storvika skal være et friluftsmål for alle dager, sier bygartner Aune.

– Det ble gjort litt oppgradering i fjor i «Litjvika», og vi har også noen planer i år, avhengig av litt saksbehandling. Først og fremst forbedring av parkeringsplassen, sier hun.

Telt i år også

Kommunen vil sette opp teltene som sto i fjor, slik at folk kan sitte under tak ved kiosken og når de er i Storvika på tur. Det skal også settes ut et par nye griller.

Den som skal drive kiosken må ha et selvstendig foretak og selv sørge for de nødvendige godkjenninger til å drive.

– Hva skjedde i fjor?

– I fjor var kiosken i drift bare første del av sommeren. Driverne ga seg med det og leverte inn nøkkelen. Vi vet ikke helt årsaken.

– Kan kiosken være en noe for ungdommer?

– Det kreves firma. Noen må stå ansvarlig. Men det er mange driftige ungdommer, så det ser vi ikke bort fra. Eventuelt kan en driver engasjere noen ungdommer til å jobbe.

– Hvor lukrativ er kiosken i Storvika å dive?

– Det kommer vel an på hva en gjør utav det. De som har hatt det de siste par årene sier at de ikke har hatt de helt store overskuddene.

Håper på søkere

– Kan man servere varm mat?

– Ja, det er utstyr for å drive enkel kiosk og det er storkjøkkenutstyr. Det er ikke nytt, men det er i orden, sier Aune som håper det melder seg en eller flere driftige søkere.

Hun legger til at det betyr mye for kommunen og innbyggerne at det er et tilbud på friluftsområdet.